معرفی کلیات ادبیات و مبانی نظری تحقیق
فصل دوم پایان نامه به صورت کلی شامل موارد زیر است:
مقدمه: معرفی محتوای فصل
مبانی نظری: نطریه های مرتبط با موضوع و قابل بحث در فصل پنج (در تعدادی معدودی از دانشگاه ها مبانی نظری در فصل یک ارایه میشود)
پیشینه تحقیق: تحقیقات داخلی و خارجی مرتبط با موضوع
جمع بندی کلی: جمع بندی از مجموع ادبیات پیشینه
معرفی سازمان: معرفی و تشریح سازمان مورد مطالعه.
چهارچوب نظری: تشریح متغیر های پژوهش
مدل مفهومی: مدل رابطه بین طرح نظری (تئوری) وکار جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است.
تشریح ادبیات و مبانی نظری تحقیق
مقدمه:
ادبیات و مبانی نظری با یک مقدمه کوتاه یک تا سه صفحه ای آغاز میشود.
مقدمه بایستی مسئله تحقیق را مطرح کند که دربرگیرنده متغیرهای کلیدی مورد بررسی در پژوهش است، و قلمرو و ساختار مرور مطالب را شرح دهد.
مقدمه را با پاراگرافی به پایان برسانید که ترتیب قرار گرفتن مطالب را با استفاده از عناوین دقیق فصل شرح میدهد، ترتیبی که اغلب از پیش سازماندهی شده است.
مبانی نظری تحقیق:
در بخش مبانی نظری تحقیق، بهمنظور روشنگری مفاهیم نظری و هویت مفهوم، با برشمردن ویژگیها و ابعاد آن، اقدام به ارائه این بخش مینمایید. بدین نحو که مفاهیم اصلی و بنیادی مربوط به پژوهش خود را مشخص نموده و با بهرهگیری از آثار و نوشتههای اندیشمندان و نویسندگان مختلف و حتماً با استناد و با رعایت نظمی معقول، به توصیف و تشریح این مفاهیم در چارچوب علمی میپردازید. توجه داشته باشید که چارچوب نظری به طوری که از نام آن پیداست، با مفاهیمی که به نوعی با هم ارتباط مشترک دارند، اطلاق میشود.
در کل میتوان این فصل را به دو بخش اصلی تقسیم کرد:
مبانی نظری و پیشینه تحقیق را میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
بخش اول: در این بخش، مبانی نظری و مفهومی تحقیق شرح داده میشود و لازم است محقق مفاهیم علمی پایه و مستندات مرتبط با تحقیق را شرح دهد. هدف از بیان مبانی نظری و مفهومی تحقیق، تبیین موضوع است
بخش دوم: در این بخش، مطالعات پژوهش و های علمی مرتبط با موضوع تحقیق میآورده شوند. هدف از مرور بر مطالعات انجام شده، جستجوی منابع اطلاعاتی مختلف به منظور اشراف به ابعاد مختلف موضوع تحقیق است. با مرور منابع مشخص که میشود.در زمینه تحقیق چه کارهایی قبلاً انجام شده است و تحقیق فعلی چهکاربرد دارد.
نکات ضروری برای نوشتن فصل دوم
انعکاس مفاهیم مشترک در چند منبع، به شکل یکپارچه صورت گیرد. بدین معنی که اگر در مورد یک مفهوم در چند منبع اتفاق نظر وجود دارد، محقق باید این مفه وم را با زبان خود بیان کرده و در جلوی آن همه منابع را ارجاع دهد. تکرار مکرر یک مفهوم به نقل از هر کدام از این منابع به طور جداگانه صحیح نیست.
مطالعات، در مرور هم داخلی مطالعات و همخارجی باید مد نظر قرار گیرند.
مطالعاتی که ارتباط بیشتری با تحقیق موضوع دارند اول مطرح شوند
لازم است مطالعات مرتبط مختلف با هم مقایسه شوند.
پیشنهاد میشود خلاصه مطالب تحقیقات مرتبط در قالب جداول مقایسه ای ارائه شود.
در نوشتن فصل دوم پایان نامه باید به سبک نگارش نیز دقت داشته باشید، سعی کنید یکپارچگی متن، تیترها، روش منبع نویسی و ارجاع دهی مطالب، سطح کاربرد کلمات و مثال ها و نموادرها و روش اشاره به نمودارها و جداول را رعایت کنید.
همچنین نوشته شما باید منسجم باشد یعنی هر مطلبی باید مکمل مطلب بعدی و قبلی خود باشد و مطالب به هم مرتبط باشند. از پراکنده نویسی و کلی گویی اجتناب کنید.
علاوه بر این نکات، نکات فنی دیگری نیز وجود دارد همانند نوع فونت، سایز فونت و فاصله خطوط و موارد دیگری که دانشجو باید به دستورالعمل استاندارد دانشگاه مراجعه کند و موارد ذکر شده در آن را در پایان نامه نهایی خود اعمال کند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643
سایت آکادمکس فایل در زمینه دانلود فایل های آماده اعم از مبانی نظری، پرسشنامه، پروتکل روانشناسی و پاورپوینت مدارس طراحی شده تا دانش پژوهان و دانش آموزان بتوانند تحقیق وپروژه ای خود را به نحوه احسن انجام دهند
تمامی خدمات و محصولات سایت آکادمکس فایل، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.