خلاصه نویسی فصل 14 (آلپورت: روانشناسی فردی )کتاب نظریه های شخصیت گریگوری جس فیست
در قالب word و در 21 صفحه و قابل ویرایش
قسمتی از متن فایل::
آلپورت بر بی نظیر بودن افرادی که از سلامت روانی برخوردارند و به صورت تاثیر گذار در جهت اهدافی تلاش میکنند که آنها را هشیارانه تعیین کرده اند تاکید داشت.
روانشناسی فردی آلپورت به عنوان واکنشی به روانکاوی و رفتارگرایی، موضعی را اختیار میکند که به کلی با نظریه های
" واکنشی" مخالف است .
رویکرد آلپروت به شخصیت بر پایه چند اصطلاح مهم قرار دارد :
۱. انگیزش هشیار
۲. افراد برخوردار از سلامت روانی
۳. رفتار تاثیر گذار
۴. بی نظیر بودن هدف فرد
۵. نگرش التقاطی به نظریه های دیگر
آلپورت به پذیرفتن گزارش شخصی در سطح ظاهری آن تمایل داشت.
آلپورت باور داشت سایقهای جاری اغلب افراد را با انگیزه میکند نه رویدادهای گذشته و افرا از آنچه انجام میدهند آگاهند دانند چرا آن را انجام میدهند. و می
آلپورت : اولین نظریه پرداز شخصیت که افراد دارای سلامت روانی را بررسی کرد
افراد برخوردار از سلامت روانی توانایی یادگیری الگوهای جدید رفتار و تجربه کردن رشد را در هر مرحله از زندگی شان دارند شخصیت های پخته با رفتار تاثیر گذار مشخص میشوند یعنی نه تنها به محرکهای بیرونی واکنش نشان میدهند، بلکه قادرند همواره به شیوه تازه و مبتکرانه بر محیطشان تاثیر بگذارند و باعث شوند محیطشان به آنها واکنش نشان دهد. رفتار تاثیر گذار صرفا به سمت کاهش تنش هدایت نمیشود بلکه به سوی ایجاد تنشهای جدید نیز گرایش دارد. نظیر بودن فرد هر کسی به طریقی با دیگران تفاوت دارد. هرگونه تلاش برای توصیف افراد بر اساس صفات عمومی فردیت بی نظیر را از آنها میگیرد روش ساخت زایی : بررسی فرد.
روش های ساخت زایی آنهایی هستند که اطلاعاتی را درباره یک فرد گردآوری میکنند در حالی که روش قانون نگر اطلاعاتی را دربارهی گروههای افراد جمع آوری میکند .
روش ساخت زایی میتواند مقدار زیادی اطلاعات را درباره ی یک نفر آشکار سازد که بعدا میتوان آن را به سایر افراد تعمیم داد و روش قانون نگر اطلاعاتی را درباره گروهی از افراد بر ملا میکند که بعدا ممکن است برای فرد خاصی اهمیت داشته باشد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643