مقاله و مبانی نظری اعتیاد به اینترنت ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

مقاله و مبانی نظری اعتیاد به اینترنت

(0)
(0)

مقاله

مقاله و مبانی نظری اعتیاد به اینترنت
رنگ و مدل کالا
مقاله
تعداد
+
_
عدد
17,000 تومان
موجود

توضیحات

مقاله و مبانی نظری اعتیاد به اینترنت

در قالب word و در 6 صفحه و قابل ویرایش و دارای منابع 2024 و 1403

 

 

فهرست مطالب::

اینترنت
اعتیاد
مفهوم اعتیاد به اینترنت
تلفن همراه و اینترنت
ویژگی ها و کارکرد اینترنت
نقش اینترنت در خانواده
مدل های اعتیاد به اینترنت
بررسی وجوه مختلف اعتیاد به اینترنت
منابع

 

 

اینترنت
اینترنت ابزاری برای به دست آوردن اطلاعات جدید اشتراک گذاری تجربه‌های شخصی و اجتماعی و همچنین لذت بردن از آن است(سیف درخشنده، 1401).هایدمن اعتقاد دارد که شبکه‌های اجتماعی مجازی یک نوع از الگوی تماس محسوب می‌شود که تعامل‌ها و ارتباط‌های ایجاد شده توسط آن به واسطه یک پایگاه فنی و زیرساخت اینترنت پشتیبانی می‌شود که علاقه و یا نیاز مشترک افراد یک عنصر پیوند دهنده است که افراد بدون حضور فیزیکی این احساس را داشته باشند که در یک جمع یا اجتماع قرار دارند(لیندنبرگ، کیندت و ساسز-جانوچا ،2020).
تعریف اعتیاد به اینترنت
اولین بار گلدبرگ (۱۹۹۵) اعتیاد به اینترنت را مطرح کرد و آن را یک الگوی ناسازگار استفاده از اینترنت تعریف کرد که باعث آسیب و آشفتگی می‌شود. اعتیاد به اینترنت گسترده است که از بازی اینترنتی تا سایر اشکال آن شامل استفاده افراطی از شبکه‌های اجتماعی، دانلود اعتیادی و خرید آنلاین اعتیادی را شامل می‌شود(تیمور زاده، 1400). راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی در سال ۲۰۱۱ اعتیاد به اینترنت را جز مجموعه اختلال کنترل تکانه قرار داده است. کندال اعتیاد به اینترنت را نوعی اعتیاد روانشناختی مطرح کرده است که نیاز به فعال بودن در بستر اینترنت را شامل می‌شود(تولاسیوویچ، 2024).
یانگ (۲۰۰۹) به جای واژه اعتیاد به اینترنت استفاده بیمارگونه از اینترنت را مطرح کرده است که علائم آن شامل افکار وسواس گونه نسبت به اینترنت، کنترل تکانه کاهش یافته، ناتوان ماندن از جلوگیری استفاده از اینترنت و اینترنت را به عنوان تنها دوست شناختن است.اعتیاد به اینترنت نشان دهنده یک نوع از وابستگی رفتاری به اینترنت است که همراه با ویژگی‌هایی همچون افسردگی ،درونگرایی، خجالتی بودن، تنهایی، حوصله نداشتن، احساس ترس، بیش فعالی و اضطراب اجتماعی است، همچنین اعتیاد به اینترنت می‌تواند مشکلاتی همچون مشکلات ارتباطی، شغلی، اجتماعی و مشکلاتی در رابطه با سلامت جسم و روان مثل افسردگی ،تنهایی، عزت نفس پایین و اضطراب به همراه آورد(جوکار، 1401).

مفهوم اعتیاد به اینترنت
با توسعه سریع اینترنت در قرن ۲۱ استفاده از آن هم امروزه در جامعه مدرن افزایش پیدا کرده و همچنین با وجود تکنولوژی‌های به روز و سهولت دسترسی به اینترنت در گوشی‌ها و تبلت‌ها میزان استفاده از آن هم تشدید شده است. با وجود فایده و اهمیت اینترنت در جامعه امروزی ،اعتیاد به اینترنت منجر به مشکلاتی برای افراد خواهد شد و باعث ایجاد آشفتگی شخصی نشانگان وابستگی و پیامدهای مختلفی است. شیوع اختلال اعتیاد به اینترنت از یک درصد تا ۶۷.۹ گزارش شده است که تفاوت مقدار آن ممکن است به دلیل متغیر بودن میزان دسترسی به اینترنت در کشورهای مختلف ،تعاریف مختلف از این اختلال و همچنین متفاوت بودن ابزارهای تشخیصی باشد(سان دوا، 2024).
تلفن همراه و اینترنت
اینترنت ویژگی‌های منحصر به فردی را شامل می‌شود ؛مانند محتوای تحریک آمیز، دسترسی آسان، سادگی کار با رایانه ،هزینه کم و تحریک پذیری بصری و ...این ویژگی‌ها سبب روی آوردن بسیاری از مردم در سراسر جهان به سوی آن شده است. به طوری که امکانات زیادی که اینترنت دارد باعث جذب تمامی افراد خانواده به خصوص و نوجوانان و جوانان شده است؛ شاید بتوان گفت همین ویژگی‌ها باعث سوء استفاده از اینترنت شده است. امروزه استفاده از تلفن همراه در جهان فراگیر شده است و برای نوجوانانی که ویژگی‌های خاصی همچون هویت یابی، انگیزه پیشرفت کردن، تمایل به کشف دنیای ناشناخته، نیاز به تفریح، تمایل به یافتن فرصت‌های تحصیلی، تنوع طلبی، به روز بودن را دارند، باعث شده استفاده از این رسانه به شدت مورد استقبال آنها قرار گیرد.همچنین سه ویژگی اینترنت یعنی کسب لذت، آزاد بودن ارتباط و سهولت دسترسی جذابیت آن را دوچندان می‌کند. تلفن همراه که امکانات گسترده‌ای در اختیار ما قرار می‌دهد، علاوه بر جنبه‌های مثبت آن مانند ارتباط دهی، اطلاع رسانی ،مفرح سازی وتداوم بخشی، جنبه‌های مخربی را هم شامل می‌شود که می‌توان به اعتیاد روانی، تزلزل ارزش‌ها، کم شدن تعاملات اجتماعی ،پیامک‌های غیر اخلاقی و بلوغ زودرس اشاره نمود(تیمور زاده، 1400).

 

 

منابع

سیف درخشنده،سعید(۱۴۰۱).مدل‌یابی گرایش دانش‌آموزان به فضای مجازی بر مبنای عوامل فردی، زمینه‌ای و محیطی و پیامدهای روان‌شناختی آن.رساله دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه محقق اردبیلی.
تیمورزاده، حسن(۱۴۰۰). مدل یابی روابط ساختاری اعتیاد به اینترنت براساس سرمایه روانشناختی با نقش واسطه ای درگیری تحصیلی. رساله دکتری روانشناسی تربیتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد.

جوکار ،مهران(۱۴۰۱). آزمون مدل اعتیاد به اینترنت بر اساس جنبه‌های آسیب‌شناسی روانی، شخصیتی و شناخت اجتماعی با میانجی گری راهبردهای مقابله‌ای و انتظارات استفاده از اینترنت. رساله دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه رازی کرمانشاه.
Lindenberg, K., Kindt, S., & Szász-Janocha, C. (2020). Internet addiction in adolescents: The PROTECT program for evidence-based prevention and treatment. Springer Nature.
Tulasiewicz, J. R. (2024). When Good Things Go Sour: An Ethnography of an American Internet Addiction Rehab (Doctoral dissertation, UCL (University College London)).
SANDUA, D. (2024). THE DOUBLE SIDES OF TECHNOLOGY: INTERNET ADDICTION and ITS IMPACT ON TODAY’S SOCIETY. David Sandua.
Montag, C., & Reuter, M. (2017). Internet addiction (pp. 143-150). Cham, Switzerland: Springer International Publishing.
Kuss, D. J., & Pontes, H. M. (2018). Internet addiction. Hogrefe Publishing GmbH.

 

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643