مقاله و مبانی نظری تحمل ناکامی ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

مقاله و مبانی نظری تحمل ناکامی

(0)
(0)

مقاله

مقاله و مبانی نظری تحمل ناکامی
رنگ و مدل کالا
مقاله
تعداد
+
_
عدد
20,000 تومان
موجود

توضیحات

مقاله و مبانی نظری تحمل ناکامی

در قالب word و در 5 صفحه و قابل ویرایش و دارای منابع 2024 و 1403

 

 

فهرست مطالب

تعریف ناکامی

عوامل مسبب ناکامی

تعریف تحمل ناکامی

تحمل ناکامی بالا و پایین

ناکامی و عواقب آن

منابع

 

 

تحمل ناکامی
تعریف ناکامی
ناکامي هنگامي پيش مي آيد که شخص نتواند به هدف مطلوب برسد. منبع ناکامي مي تواند دروني همچون ناتواني در انجام دادن کارها و بي کفايتي باشد. ناکامي پديده پيچيده اي از انگيزش است. تا کسي برانگيخته نباشد، ناکام نمي شود. ناکامي عموماً اين گونه درک مي شود؛ حالت منع در ارضاي انگيزه يا تداخل در پاسخ هدف يا در عمل واسطه اي که منتهي به آن هدف مي شود (ساتلر، 2024).
  عوامل مسبب ناکامی
عوامل مؤثر بر ناکامی به دو گروه عوامل بیرونی و عوامل درونی تقسیم بندی شده است:
عوامل محیطی یا خارجی یا اجتماعی؛ محرومیت به دلایل محیطی اجتناب ناپذیر است، زیرا در محیط شخص همیشه عواملی موجود است که مانع از برآوردن تمام احتیاجات او می‌شود، مثلاً در مواقع بحران اقتصادی و یا مرگ منسوبین و یا جنگ و امثال آن محرومیت از خارج بر فرد تحمیل می‌شود و گریز از آن امکان ناپذیراست. محرومیت عبارت است از حالتی که در نتیجه ارضاء نشدن یا احتیاج پدید می‌آید. ارضاء نشدن احتیاج ممکن است به سبب عوامل بیرونی یا محیطی است. عوامل درونی یا زیستی روانی؛ همان طوری که از نامش پیداست از درون فرد سرچشمه می‌گیرد. این محرومیت در نتیجه عدم قدرت در بر آوردن احتیاجات تولید می‌شود. عواطف شدید مانند ترس ها، تعارضات و قیودات اخلاقی و اجتماعی ایجاد محرومیت های درونی می‌کند و این نوع محرومیتها برای شخصیت فرد خطر بیشتری دارند تا محرومیت های خارج. این عواطف شخص را از آنچه که می‌خواهد و یا از آنچه که می‌تواند انجام دهد باز می‌دارد (عطاالهی، 1396).
تعریف تحمل ناکامی
تحمل ناکامي به قابليت فرد در نشان دادن مقاومت در کوشش با وجود شکست مکرر و محيط خصومت آميز اشاره مي کند. از نظر روزنوايگ (1944) تحمل ناکامي قابليت فرد براي مقاومت در برابر ناکامي است، بدون اينکه در سازگاري روان شناختي اشکالي ايجاد شود؛ يعني بدون اينکه به شيوه هاي ناپسند رفتاري دست بزند (سونگ و ژانگ، 2024).


ناتواني در تحمل ناکامي به آشفتگي رواني و ناسازگاري و مشکلات در روابـط بين اشخاص مي انجامد. ناکامي را پيش درآمد پرخاشگري مي دانند. کسي که توانايي بيشتري در تحمل ناکامي داشته باشد، در مقايسه با کسي که در اين خصوص توانايي کمتري دارد، کمتر پرخاشگري مي کند. افرادي که استعداد کمتري در تحمل ناکامي دارند، در توانايي به رفتار ضد اجتماعي يا خواندن مشکلات بيشتري دارند. همچنين تحمل ناکامي کم، رفتار ناسازگار ديگري منتهي مي شود. بيشتر افراد روان نژند و روان پريش در تحمل ناکامي کمبود دارند (گائو، یان ژو، 2023).
هویت اخلاقی به عنوان یک خود ایده آل اخلاقی:
در تبیین فروید از رشد اخلاقی، فرا من، به منزله بخشی از ساختار شخصیت، حاصل انحلال عقده ادیب همسان‌سازی با والد هم جنس است و تبلور خواسته¬ های اخلاقی محیط است که از راه پدر و مادر یا مراجع اخلاقی، و با سازوکار همسان‌سازی، به سازمان روانی واردشده‌اند و مرزهای رفتار یا محور فرایند همسان‌سازی نمود شخصیت فرد را مشخص می‌کنند.خود ممکن، خود واقعی، خود ایده آل و خود ترسو با مخوف، طرح‌واره خود برای انگیزه رفتارهای آینده هستند. خود مطلوب نماینده¬ای از خود ایده آل است که در آینده می‌خواهد به آن تبدیل شود و در نتیجه باهدف سوق دادن فرد در یک جهت خاص عمل می‌کند. خود مخوف یا ترسو نوعی از خود است که فرد می‌خواهد از تبدیل شدن به جلوگیری کند. در این روش داشتن یک هویت اخلاقی مستلزم تعهد به ماندن و تبدیل شدن به آنچه که به عنوان یک فرد اخلاقی می‌بیند است( دلفان بیرانوند، 1401).


منابع
کرمی پور، مرضیه؛ قاسمی پور، یداله، آریاپوران، سعید(1401). رابطه عدم تحمل ناکامی با مشکلات جسمی: نقش واسطه‌ای خشم پنهان. تحقیقات علوم رفتاری.; ۲۰ (۳) :۴۵۹-۴۶۷
کرمی پور، مرضیه (1401). رابطه عدم تحمل ناکامی با مشکلات جسمی: نقش واسطه‌ای خشم پنهان. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه ملایر.

ابویی، بهناز، امیری، محسن. (1398). بررسی ارتباط تحمل ناکامی و نقص در تنظیم شناختی هیجان و تنیدگی ادراک شده با نشانگان افسردگی. مطالعات ناتوانی، 9(1 )، 0-0.
عطاالهی، مهرنوش(1396). مقايسه تجربه های آسيب زاي کودکي با عدم تحمل ناکامي و ناگويي خلقي در افراد دارای اختلال وسواسی جبري و افراد غیرمبتلا به وسواسی جبری.پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643