مقاله و مبانی نظری سرسختی روانشناختی ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

مقاله و مبانی نظری سرسختی روانشناختی

(0)
(0)

مبانی نظری

مقاله و مبانی نظری سرسختی روانشناختی
رنگ و مدل کالا
مبانی نظری
تعداد
+
_
عدد
35,000 تومان
موجود

توضیحات

مقاله و مبانی نظری سرسختی روانشناختی

در قالب word و در 9 صفحه و دارای منابع جدید 1403 و 2024

 

 

فهرست مطالب

سرسختی روانشناختی
تعریف سرسختی روان شناختی
نظریه های زیربنایی سرسختی روانشناختی
عوامل مؤثر بر سرسختی روانشناختی
منابع

 


سرسختی روانشناختی
سرسختی روانشناختی ساختاری است که به عنوان یک ویژگی شخصیتی و با نقش مؤثری که در تعدیل پیامدهای استرس دارد، موضوع مطالعات گسترده ای قرار گرفته است. فیلسوفان و دانشمندان علوم اجتماعی طی سالها تحقیق، بسیاری از افراد را یافتهپاسخاند که به دلیل ویژگیپاسخهای شخصیتی خاص با موقعیتپاسخهای ناخوشایند زندگی سازگاری بیشتری داشتند و در فرهنگ عامه، افرادی هستند که به ویژگیپاسخهایی مانند صبور و تاب آور معروف هستند به نظر میپاسخرسد این افراد بهتر از دیگران مشکلات را تحمل میپاسخکنند. تا سه دهه اخیر تحقیقات بسیار کمی در مورد ویژگیپاسخهای شخصیتی (رفتاری و شناختی) این گونه افراد انجام شده است. زیرا قبل از دهه ۱۹۸۰ بیشتر تحقیقات بر روی علل استرس، تغییرات و بحرانپاسخهای زندگی و ارتباط آنها با سلامت جسمی و روانی متمرکز بود (حسین و حسن، 2024).
در اواخر دهه ۱۹۷۰ یک تیم تحقیقاتی به رهبری سالواتور مدی و سوزان کوباسا یک مطالعه شغلی طولی انجام دادند. آنها بین افرادی که در موقعیتپاسخهایی با استرس شدید در کار خود موفق بودند و افرادی که در موقعیتپاسخهای مشابه مشکلات عملکردی داشتند، تمایز قائل شدند. آنها اعتقاد به قدرت روانی را به عنوان یک سیستم حیاتی برای حفظ سلامتی و عملکرد در برابر استرس مطرح کردند و این فرضیه را مطرح کردند که قدرت ذهنی از اثرات مضر استرس جلوگیری می‌کند و در نتیجه شخصیت سرسخت را از بیماریپاسخهای مرتبط با استرس محافظت میپاسخکند (گوچیاردی، 2021).
کوباسا در تحقیقات اولیه خود حدود ۲۵۰ نفر را در پستپاسخهای مدیریتی و نظارتی برای آزمون فرضیه های خود ارزیابی کرد. در این ارزیابی آزمودنیپاسخها رویدادهای استرسپاسخ زای زندگی را در طول ۵ سال گذشته و همچنین بیماریپاسخهایی که به آن مبتلا شده بودند، گزارش کردند. وی در همین تحقیق علاوه بر بررسی رابطه استرس و بیماری، توانست ویژگیپاسخهای افراد لجباز را مشخص کند و در نهایت به مولفهپاسخهای قدرت روانی دست یابد(ژائو و همکاران، 2024). بنابراین کوباسا و مدی جزو اولین محققینی بودند که ویژگیپاسخهای شخصیتی را در میان متغیرهایی که رابطه استرس بیماری را تعدیل میپاسخکنند در نظر گرفتند و نشان دادند که ساختار شخصیتی افرادی که سطوح بالایی از استرس را بدون بیماری تجربه میپاسخکنند با کسانی که تحت شرایط استرسپاسخ زا مشابه بیمار می‌شوند، متفاوت است. با توجه به تعریفی که کوباسا، مدی و کان (1982) در مورد قدرت ذهنی ارائه کردند و همچنین مورد توافق همه قرار گرفت، قدرت روانی مجموعه ای از ویژگیپاسخهای شخصیتی است که به عنوان منبع مقاومت در برابر رویدادهای استرسپاسخ زای زندگی عمل میپاسخکند. سرسختی یکی از عناصر شخصیتی است که همه افراد دارای درجاتی از آن هستند و مانند سایر ساختارها یا ویژگیپاسخهای شخصیتی همواره در حال تغییر است. میزان و پویایی سرسختی یا قدرت روانی متاثر از تجربیات رشدی، تفاوتپاسخهای فردی، جنسیت و سن است. بنابراین سرسختی به عنوان یک ویژگی شخصیتی و تعدیل کننده رابطه استرس و بیماری شناخته شده است (میکوگولاری و ایکمیکسی، 2017).

 

 

نامدار، زهرا(1403). مقاسه ناگویی خلقی، سرسختی روانشناختی و صمیمیت زناشویی در زنان شاغل و خانه دار شهر شیراز. پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
صالحی اشترجانی، زهره(1402).اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی برتاب آوری و سرسختی روانشناختی دانش آموزان بی سرپرست و بد سرپرست.پایان نامه کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تیران.
نجاریان، زکیه(۱۴۰۱).رابطه ثبات‌قدم، سرسختی روان‌شناختی و تاب‌آوری با درگیری تحصیلی دانشجویان: ارائه مدل تحلیل مسیر. رساله دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه تبریز.
دهلانی، راضیه(۱۴۰۰). پیش بینی بهزیستی اجتماعی دانشجویان: نقش مؤلفه های سرسختی روانشناختی و عواطف (عاطفه مثبت و منفی). رساله دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران‌.

 

Hussein, K. F. M. A., & Hassan, M. N. (2024). The predictive value of competitive behavior in terms of positive energy and psychological toughness among basketball club players in the northern region. Sciences Journal Of Physical Education, 17(1).‏

Gucciardi, D. F., Lines, R. L., Ducker, K. J., Peeling, P., Chapman, M. T., & Temby, P. (2021). Mental toughness as a psychological determinant of behavioral perseverance in special forces select ion. Sport, Exercise, and Performance Psychology, 10(1), 164.‏

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

کردستان سقز استان : کردستان - شهرستان : سقز - بخش : مرکزی - شهر : سقز - محله : حاجی آباد - خیابان پردیس - کوچه پرتو3 - پلاک : 6.0 - طبقه : 1
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com