مقاله و مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد اقتصادی ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

مقاله و مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد اقتصادی

(0)
(0)

مقاله

مقاله و مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد اقتصادی
رنگ و مدل کالا
مقاله
تعداد
+
_
عدد
35,000 تومان
موجود

توضیحات

مقاله و مبانی نظری و پیشینه تحقیق عملکرد اقتصادی

در قالب word و در 34 صفحه و قابل ویرایش و دارای منابع 2022 و 1398

 


فهرست مطالب
2-1. مقدمه    
2-2. عملکرداقتصادی؛مفهوم،شیوه اندازه‌گیری وعوامل موثربرآن    
2-2-1. مفهومعملکرد    
2-2-2. عملکرداقتصادی    
3-2-2. معیارهایاندازه‌گیری عملکرداقتصادی    
1-3-2-2. ارزشافزوده اقتصادی    
2-3-2-2. ارزشافزوده اقتصادی تعدیل شده    
3-3-2-2. ارزشافزوده بازار    
3-3-2-2. ارزشافزوده نقدی    
4-3-2-2. ارزش تداوم    
4-2-2. عوامل موثربرعملکرداقتصادی    
5-2-2. تامین مالی وانواع آن    
2-3. مطالعات تجربی    
2-3-1. مطالعات داخلی    
2-3-2. مطالعات خارجی    
4-2. خلاصه فصل    

منابع


 

 



2-1. مقدمه
در اين فصل با توجه به موضوع مورد بررسی، مروری بر عملکرد اقتصادی وعوامل موثر بر آن،تامین مالی و انواع آن خواهيم داشت. در ادامه فصل نيز با توجه به اینکه آگاهي از فضاي تحقيقاتي و درک موقعيتي که هر مطالعه در آن صورت مي‌پذيرد از ضروريات يک مطالعه تحقيقاتي است، مطالعات تجربي انجام شده در زمينه موضوع مورد بررسي ارائه می‌شود.
2-2. عملکرد اقتصادی؛ مفهوم، شیوه اندازه‌گیری و عوامل موثر بر آن
2-2-1. مفهوم عملکرد
عملکرد در بیان لغوی معادل واژه انگليسي Performanceو به معنی «انجام، اجرا، انجام کار سفارش یا تعهد شده» است. به عبارت ساده‌تر عملکرد یعنی حالت یا کیفیت کارکرد است که به خروجی‌ها یا نتایج (موفقیت) بر می‌گردد و عنوان می‌کند که عملکرد در مورد انجام کار و نیز نتایج حاصله از آن است. در اصطلاح، عملکرد سازمانیرا مي‌توان چگونگی انجام مأموریت‌ها، وظایف و فعالیت‌های سازمانی و نتایج حاصل از انجام آن‌ها تعريف نمود (بنار،1395). در اين خصوص بايرز ورو (2008)،‌ عملکرد افراد در يک موقعيت را به عنوان نتيجه ارتباط متقابل بينتلاش،توانايي‌ها و ادراکات نقش تعريف مي‌نمايد. از نظر آنها تلاشاز برانگيختگي نشأت مي‌گيرد و اشاره به ميزان انرژي (فيزيکي يا ذهني) که يک فرد در انجام وظيفه استفاده مي‌کند دارد.توانايي‌ها ويژگي‌هاي شخصي مورد استفاده درانجام يک شغل هستند. اداراکاتبه مسيرهايي که افراد باور دارند بايستي تلاش‌هاي‌شان را در جهت انجام شغل‌شان هدايت کنند، اشاره مي‌کند.نیلی و همکاران (2002) نيز معتقدند که عملکرد فرایند تبیین کیفیت اثربخشی و کارایی اقدامات گذشته است. طبق این تعریف، عملکرد به دو جزء تقسیم می‌شود. 1) کارایی که توصیف کننده‌ی چگونگی استفاده سازمان از منابع در تولید خدمات یا محصولات است، یعنی رابطه بین ترکیب واقعی و مطلوب دروندادها برای تولید بروندادهای معین؛ و 2) اثربخشی که توصیف کننده‌ی درجه‌ی نیل به اهداف سازمانی است(امیرپور،1396).با توجه به مطالب فوق، عملکرد مقبولیت نتایج برایمخاطبان داخلی و خارجی سازمان است که محصولات، خدمات، اطلاعات و تصمیماتیا رخدادهای کارکردی مانند ارائه‌ها و رقابت‌ها را دریافت می‌کنند (رضائیان،1390).
2-2-2. عملکرد اقتصادی


نظری و واحدباقری (1398)؛ در مطالعه‌ای با عنوان نقش تامین مالی خارج از ترازنامه از طریق اجاره‌ بر ساختار سرمایه و درماندگی مالی شرکت‌ها» به بررسی موضوع در 75 شرکت‌ پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1385 -1393 پرداختند. در این پژوهش دو فرضیه تدوین شده است. در فرضیه اول رابطه بین تامین مالی خارج از ترازنامه و نسبت بدهی‌های شرکت‌ها بررسی شد. نتایج بدست آمده از وجود رابطه معنی‌دار بین تامین مالی خارج از ترازنامه و نسبت بدهی‌های شرکت‌ها حکایت دارد. در فرضیهدوم رابطه بین تامین مالی خارج از ترازنامه و درماندگی مالی شرکت‌ها مورد آزمون قرار گرفت. بررسی‌ها وجود رابطه معنی‌دار بین تامین مالی خارج از ترازنامه و درماندگی مالی شرکت‌ها را تایید نمود.

مهزبین و همکاران (2022) در مطالعه‌ای با عنوان «تأثیر ساختار سرمایه، کارایی عملیاتی و درآمدهای بدون بهره بر سودآوری بانک: شواهد جدید از آسیا» به بررسی موضوع در 492 بانک از 28 کشور آسیایی طی دوره زمانی 2004-2018 با استفاده از روش داده‌های تابلوییو اثر ثابت پرداختند. نتایج مطالعه نشان داده است که افزایش نسبت بدهی کل، حاشیه سود بانک را افزایش می‌دهد. تامین مالی بدهی، سودآوری شرکت را افزایش می‌دهد.علاوه بر این،یافته‌ها نشان می‌دهد که کاهش هزینه‌های عملیاتی و مدیریت موثر هزینه‌ها می‌تواندسودآوری بانک را افزایشدهد.
حبیب‌نیا و همکاران (2022)؛ در مطالعه‌ای با عنوان «تاثیر ساختار سرمایه بر سودآوری: داده‌های تابلوییشواهد صنعت مخابرات در ایالات متحده»، به بررسی اثر ساختار سرمایه بر سودآوری 72 شرکت مخابراتی طی دوره 2012-2020 با استفاده از روش داده‌های تابلویی پرداختند. نتایج مطالعه نشان داده است که ساختار سرمایه بر بازده دارایی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. در مقابل هیچ تاثیری بر بازده حقوق صاحبان سهام ندارد.
فام و همکاران (2022)؛ در مطالعه‌ای با عنوان «تأثیر ساختار سرمایه بر سودآوری بانک: شواهدی از ویتنام» به بررسی تأثیر ساختار سرمایه بر سودآوری30 بانک‌ تجاری ویتنامی با استفاده از داده‌های پانل نامتوازنطی سال‌های 2012 - 2018 پرداختند.نتایج مطالعه نشان داده است که سپرده‌های مشتریان تأثیر منفی بر سودآوریبانک‌ها دارند، در حالی که بدهی‌های غیر سپرده‌ای تأثیر مثبتی بر سودآوری بانک دارند. همچنین نتایج حاکی از آن است که بانک‌های تجاری ویتنامی باید ارزیابی‌های دقیق‌تر و عادلانه‌تری را قبل از اعطای وام انجام دهند تا از کیفیت دارایی‌ها و وام‌ها اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، انجام یک تحلیل دقیق تر از پروژه های سرمایه گذاری و وام های بلندمدت برای اطمینان از کیفیت دارایی بانک ضروری است.

 

عملکرد اقتصادی با سود عملیاتی تعریف شده است که نشان دهنده مازاد اقتصادی ناشی از تفاوت بین درآمد وهزینه‌های تولید است. گو و لو (2003) در پژوهش‌های خود خاطرنشان ساختند که عملکرد اقتصادی شرکتحاصل سه منبع فیزیکی،مالی و فکری است و عملکرد شرکت نه تنها روی مبالغ سرمایه‌گذاری شده در منابع مالی، فیزیکی و فکری وابستهاست بلکه روی توانایی این منابع در ایجاد ارزش افزوده نیز وابسته است (خسروی،1394).
به طور کلی عملکرداقتصادی را می‌توان یک اصطلاح گسترده دانست که دوفعّالیت مطالعه نحوۀمدیریت پول وروندواقعی دریافت وجوه موردنیاز راشرح می‌دهد. این شامل نظارت،ایجادومطالعه پول،بانک،اعتبار،سرمایهگذاری،دارایی‌هاوبدهی‌هایی استکه سیستم‌های مال یراتشکیل می‌دهند. علاوه بر این عملکرداقتصادیی کم قیاس ذهنی است که چگونه یک شرکت می‌تواندازحالت اوّلیه کسبوکارخوداستفاده وتولیددرآمدکند. این اصطلاح همچنین به عنوان یک شاخص کلّی ازسلامت مالی شرکت در طییکد وره زمانی مشخص استفاده شده ومی‌تواند برای مقایسه شرکت‌های مشابه دریکصنعت مشابه وبرای مقایسه صنایع یابخش‌های مختلف استفاده شود (ترابی،1398).
3-2-2. معیارهایاندازه‌گیری عملکرداقتصادی
روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری عملکرداقتصادی وجوددارد،امّاهمه اقدامات بایددرجمع‌بندی انجامشود. می‌توان ازاقلام خطی ماننددرآمدحاصل ازعملیات،درآمدعملیاتیی اجری اننقدی ازعملیات وهمچنین کل فروش واحداستفاده کرد. علاوه براین،تحلیلگریا سرمایه‌گذار ممکن استم ایلباشدبهصورتعمیق‌ترصورت‌های مالی را مورد بررسی قرارداده ونرخ رشدحاشیه یاهربدهی راکاهش دهد. دریک شرکت سهامداران مختلف،ازجمله اعتباردهندگان تجاری،دارندگان اوراق قرضه،سرمایه‌گذاران،کارکنان ومدیریت وجوددارند. هرگروه،علاقه خود رادرردیابی عملکرداقتصادیی کشرکتداراست. تحلیلگران اطّلاعات منتشرشده توسط شرکت رادرموردعملکرداقتصادی بررسی می‌کنندکه به عنوان گزارشسالیانه شناخته می‌شود. گزارش سالیانه یک سندقانونی موردنیازاست که بایدتوسط همه شرکت‌هامنتشرشود. هدف ازگزارش این است که بابیانیه‌های مالی دقیق وقابل اطمینان که به ذینفعان ارائه می‌گردد.کلّیةعملکرداقتصادی شرکت مشخص شود. علاوه براین،اظهارات توسط مدیر یامدیرانش رکت باتعدادی ازاسناد افشاشد هموردتأییدوامضاقرارمی‌گیرد. به این ترتیب،گزارش سالیانه نشان دهنده جامع‌ترین منبع اطلاعاتی درموردعملکرداقتصادی است که سالانه برای سرمایه‌گذاران دردسترسقرارمی‌گیرد.گزارش سالیانه حاویسه صورتحساب مالی شامل ترازنامه،صورتحساب سودوجری اننقدیاست. ترازنامه یک بررسی کلّی از وضعیت شرکت بوده،مروری برای نکه چگونه شرکت دارایی‌هاوبدهی‌هارا مدیریتمی‌کند.به عبارتی می‌توان گفت ترازنامه یک عکس فوری ازشرکتاست. تحلیلگران می‌تواننداطّلاعاتی درموردبدهی‌های بلندمدت وکوتاه‌مدت درصورتحساب پیداکردهوهمچنین می‌تواننداطّلاعاتی درمورد این که چه نوع دارایی‌هایی متعلّق به شرکت است وچه مقدارازدارایی‌هابابدهی‌هاوحقوق صاحبان سهام تأمین می‌شود،پیداکنند. با توجه به توضیحات فوق، معیارهای عملکرد اقتصادی را می‌توان به صورت زیر برشمرد.
1-3-2-2. ارزش افزوده اقتصادی
ارزش افزوده اقتصادی یا سود اقتصادی، به عنوان مقیاسی از منافع سهامداران است و مدیران نیز با همان هدف مشمول ارزیابی و اعطا پاداش قرار می‌گیرند. ارزش افزوده اقتصادی، توسط استرن استیوارت در سال 1991 معرفی گردید. این معیار به این منظور ارائه و بسط داده شده است که معیاری مربوط‌تر و کارآمدتر از معیارهای ارزیابی عملکرد سنتی مانند سود حسابداری، برای منطبق کردن اهداف مدیران و سهامداران و سایر ذینفعان ایجاد کند. ارزش افزوده اقتصادی برابر سود پس از کسر تمام هزینه‌ها از جمله هزینه‌ی سرمایه است. از آنجایی که سرمایه‌گذاران در قبال فراهم ساختن منابع مالی و متحمل شدن ریسک تجاری، در انتظار دریافت پاداش هستند، سود عملیاتی شرکت باید به منظور خلق ارزش برای سهامداران، از هزینه‌ی سرمایه فراتر برود. این موضوع که فلسفه زیربنایی ارزش افزوده اقتصادی است، از طریق رابطه‌ی زیر بیان می‌شود.
(1-2)                                                        EVA=NOPAT-(WACC*CAPITAL)
در رابطه (1-2) داریم
: EVA ارزش افزوده اقتصادی
:NOPAT سود خالص عملیاتی پس از کسر مالیات
:WACC میانگین موزون هزینه سرمایه
:CAPITAL سرمایه
ارزش افزوده اقتصادی به عنوان راه حل بدیل برای نگاه به عملکرد واحد تجاری است و مقیاسی است که می‌توان بر مبنای آن به ارزیابی عملکرد در سطح بخش‌ها و واحدهای تابعه شرکت پرداخت. به طور کلی پایه اصلی ارزشیابی با استفاده از الگوی مبتنی بر ارزش افزوده اقتصادی، شناسایی ارزش بازار افزوده شده به سرمایه به کار گرفته شده یا کسر شده از آن است. در مدل ارزش افزوده اقتصادی، ارزش شرکت برابر است با مقدار سرمایه‌گذاری انجام شده در شرکت (ارزش دفتری بدهی و سرمایه رد زمان صفر) به علاوه ارزش فعلی مبلغ ارزش افزوده اقتصادی مورد انتظار شرکت بر اساس نرخ میانگین موزون سرمایه. بر این اساس، ارزش هر واحد تجاری تابعی از ارزش فعلی تمام ارزش افزوده اقتصادی است که به سرمایه آن افزوده یا از آن کسر شده است.
2-3-2-2. ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده
ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده یک چارچوب تحلیلی برای ارزیابی عملکرد عملیاتی و میزان ارزش ایجاد شده برای سهامداران فراهم می‌کند. معیار ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده شبیه معیار ارزش افزوده اقتصادی است با این تفاوت که REVA سرمایه به کار رفته بر اساس ارزش ذاتی (ارزش بازار سهام عادی و ارزش دفتری بدهی‌های بهره‌دار) محاسبه می‌شود و با آن ارزیابی بهتری از ارزش ذاتی شرکت داشت ولی در EVA بر اساس ارزش دفتری دارایی‌های آن محاسبه می‌شود.
3-3-2-2. ارزش افزوده بازار
ارزش افزوده بازار برابر استباتفاوت بین میانگین ارزش بازار حقوق صاحبان سرمایه و میانگین ارزش دفتری حقوق صاحبان نشان دهندهMVA سرمایه. ارزش افزوده بازار ارزیابی جامعه سرمایه‌گذار از فعالیت شرکت است. ارزش بازار یک شرکت برابر است با مجموع ارزش بازار حقوق صاحبان سرمایه و ارزش بازار دیون آن.به لحاظتئوریک، این مقدار چیزی است که می‌توان در هر لحظه معین از بازار بدست آورد. MVA اختلاف بین کل ارزشبازار واحد تجاری و سرمایه اقتصادی آن است.مقیاسی برایعملکرد خارجی است. چگونگی ارزیابی عملکرد شرکت از طرف بازار بر حسب ارزش بازار بدهی و ارزش بازار سهامبا سرمایه سرمایه گذاری شده در شرکت مقایسه می‌گردد.ارزش افزوده بازار اختلاف بین ارزش بازار یک شرکت(سهام و بدهی) و سرمایه‌ایاست که وام دهندگان وسهامداران در طی سال‌ها به شرکت در قالب وام،سود انباشته و سرمایه پرداخت شده به بنگاه سپرده‌اند. موافقانارزش افزوده اقتصادی معتقدند حداکثر کردن ارزش کل بازار شرکت لزوماً سبب حداکثرشدن ثروت سهامداراننمی‌شود. چرا که به سادگی می‌توان ارزش کل شرکت را با افزایش سرمایه بالا برد. ثروتسهامداران وقتیحداکثرمی‌شود که تفاوت بین ارزش کل شرکت و ارزش کل سرمایه فراهم شده تو سط سرمایه‌گذاران حداکثر شود. این تفاوت را ارزش افزوده بازار می‌نامند که نشان‌دهنده اختلافبین سرمایه به کارگرفته شده توسط سرمایه‌گذاردرشرکتوارزش وجوه یاستکه بافروش سهام بدست می‌آید.
(2-2) ارزش دفتری شرکت–ارزش بازارشرکت = ارزش افزوده بازار
3-3-2-2. ارزش افزوده نقدی
ارزش افزوده نقدی به عنوان یک یازمعیارهای ارزیابی عملکرد ،نقاط قوت وضعف متعددی دارد.ازارزشافزوده نقدی جهت بهبود فرایندهای مدیریتی استفاده می‌شود.درسطح ه یات مدیره به انتخاب استراتژی‌هایی می‌انجاندکه بیشترین ارزش راخلق کنند.به مدیران کمک می‌کندتاموقعیت‌هاوسرمایه‌گذاری‌های استراتژیک راارزیابی کنند. درسطح کنترل‌ها باعث می‌شود موارد سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک به طورانتقادی بررسی شود.درسطح مدیریتت جاری به افزایش دانش تجاری می‌انجامدواین که چه چیزی خلق ارزشمی‌کند. همچنین فرایندتغییرموقعیت‌های رشدواستراتژی‌های دستیابی به ارزش بااین تکنیک ارتقامی‌یابد.ارزشافزوده نقدی به مازاد وجه نقدی گفته می‌شودکه پس ازکسرهزینه‌های سرمایه نقدی ازسودنقدی عملیاتی بدست می‌آید. به این مازادوجه نقد،گاهی اوقات سودنقدی مازاد نیز اتلاق می‌شود. هدف اساسی معیارعملکردارزش افزوده نقدی،ارزیابی عملکردمدیریت درقبال ارزشی است که برای سهامداران ایجادکرده است.ارزشافزوده نقدیازرابطه زیرمحاسبه شدهاست:
(3-2)                هزینه نقدی سرمایه – جریانات نقدی عملیاتی پس ازکسرمالیات = ارزش افزوده نقدی
هزینه نقدی سرمایه شامل بهره پرداختی به اضافه سودسهام پرداختی وپرداخت مالیات است.

4-3-2-2. ارزش تداوم
ارزش بعد از دوره پیش‌بینی را ارزش تداوم گویند. استفاده از ارزش تداوم نیاز به پیش‌بینی جریان‌های نقدی و ارزش افزوده اقتصادی شرکت برای دوره طولانی مدت را از بین می‌برد. محاسبه ارزش تداوم حائز اهمیت فراوانی است. زیرا غالباً ارزش تداوم، درصد عمده‌ای از ارزش کل شرکت را به خود اختصاص می‌دهد البته این بدین معنا نیست که بیشتر ارزش شرکت مربوط به دوره تداوم است، بلکه به این معنی است که غالباً در سال‌های نخستین دوره پیش‌بینی جریان‌های نقدی ورودی شرکت توسط جریان‌های نقدی خروجی که صرف مخارج سرمایه‌ای و سرمایه‌گذاری در سرمایه در گردش (سرمایه‌گذاری‌هایی خنثی می‌شوند که در سال‌های آتی باید جریان نقدی ورودی بیشتری برای شرکت ایجاد کنند. برای محاسبه ارزش تداوم فرمول و نظریات متفاوتی وجود دارد. ضریب P/E یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که برای محاسبه ارزشتداوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش با ضرب ضریب P/E برآوردی شرکت در سال پایانی دوره پیش‌بینی در سود خالص شرکت در آن سال ارزش تداوم را به صورتی تقریبی محاسبه می‌کنند. علاوه بر روش P/E از فرمول ارزش زا نیز استفاده می‌شود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643