پاورپوینت فصل اول 1 (صورت های واکنش اجتماعی) کتاب حقوق جزای عمومی 3 محمد علی اردبیلی
در قالب ppt و در 43 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب
فصل نخست صورت های واکنش اجتماعی
گفتار نخست گوناگونی صورتهای واکنش اجتماعی
واکنش سرکوبنده و واکنش حمایتی .پیشگیرنده
الف) نظریه یگانگی
ب نظریه دوگانگی
حقوق موضوعه
گفتار دوم واکنش اجتماعی سر کوبنده محض مفهوم مجازات.
الف هدفهای مجازات
.۱ ترساندن ارعاب).
.۲ سزادادن مکافات).
بازپروراندن .(اصلاح)
ب ویژگیهای بنیادی مجازاتها
۱. رنج آوری ..
۲ رسواکنندگی
.. معین بودن
۴ قطعی بودن.
گفتار سوم واکنش حمایتی پیشگیرنده مفهوم اقدام تأمینی
الف) هدف اقدام تأميني.
۱ پیشگیری با درمان و بازپروری بزهکار
۲. پیشگیری با بی اثرسازی و مراقبت
ب ویژگی های بنیادی اقدام تأمینی
۱ فقدان صبغه اخلاقی
۲ نامعین بودن مدت
تجدید نظر پذیری
گفتار چهارم ضمانتهای اساسی مشترک میان صورتهای گوناگون
واکنش اجتماعی
الف) رعایت اصل قانونی بودن
ب رعایت حق کرامت انسانی
پ ضرورت مداخله مقام قضایی
میداند که حالات قوی و دورکیم، جامعه شناس نامی فرانسوی جرم را فعلی مشخص وجدان جمعی را مورد تعرض قرار دهد وجدان جمعی مظهر عالی ترین احساسات و اندیشههای همانند یکایک اعضای جامعه و علت بقا و دوام آن است. هنگامی که احساسات جمعی با ارتکاب جرم جریحه دار میشود جامعه در برابر آن از خود واکنشی بروز میدهد که نشانه تنفّر و انزجار عمومی است. این واکنش همچون نیرویی که جرم را واپس میراند نتیجه اساسی ترین همانندیهای اجتماعی است 9 اثرش این است که پیوستگی اجتماعی ناشی از این همانندیها را حفظ کند.
واکنش اجتماعی در برابر جرم همیشه در یک زمان به یک درجه قوت ابراز نمیشود. زیرا هیجانهایی که این واکنش را برانگیخته است همیشه یک دست و یکسان نیست در واقع شدت و حدت این هیجانها کم وبیش با شدت و حدت احساسات لطمه دیده و با اهمیت تعرض متناسب است دگرگونیهای اجتماعی بر درک مردمان از مفهوم جرم و در نتیجه کیفیت عکس العمل آنان تأثیر میگذارد وقتی جرم در تصوّر و اذهان عموم تغییر کند در تفکّر مجازات تجدید نظر میشود برای مثال وقتی جرم نشانه بیماری تلقی ،شود مجازات درمان آن خواهد بود. بنابراین همه بحث هایی که درباره مجازات پیش میآید حول این محور است که بدانیم مجازات چه باید باشد تا اثر درمانی داشته باشد وقتی دانش ما درباره علت وقوع جرم افزایش یابد درصدد مهار و پیشگیری از تکرار آن برخواهیم آمد. در نتیجه واکنش اجتماعی به صورتی عقلانی و فارغ از انتقام جوییهای شخصی سازمان خواهد یافت. از این دیدگاه پدیده مجرمانه به صورت کاملاً جدیدی ظاهر خواهد شد و بر خلاف تصور گذشته و شاید رایج بزهکار دیگر موجودی ذاتاً غیر اجتماعی، طفیل و عنصری بیگانه و ناهمانند پذیر نیست که به عرصه اجتماعی درآمده باشد. کوششهای ما هم در جهت حذف و نابودی او به کار نخواهد رفت بلکه در جهت برکشیدن و تقویت احساس مسؤولیت او مصروف خواهد شد.
باری، تنوع صورتهای واکنش اجتماعی چه به شکل اقدامات سرکوبنده و یا اقدامات پیشگیرنده حکایت از بینشی دوگانه میکند که تلفیق آن به دلیل هدفهای متضاد أنها عملاً آسان نیست ولی در اجرا از اصول مشترکی تبعیت میکنند که ضامن حقوق و آزادیهای فردی است تفصیل یکایک این موضوع ها را در گفتارهای چهارگانه این فصل به این شرح خواهیم خواند
گفتار :نخست گوناگونی صورتهای واکنش اجتماعی
گفتار دوم واکنش اجتماعی سرکوبنده محض مفهوم مجازات
گفتار سوم واکنش حمایتی پیشگیرنده: مفهوم اقدام تامینی
گفتار :چهارم ضمانتهای اساسی مشترک میان صورتهای گوناگون واکنش اجتماعی
گفتار نخست
گوناگونی صورتهای واکنش اجتماعی
واکنش سرکوبنده و واکنش حمایتی پیشگیرنده
اگر بررسی رویداد و وضع بزهکار ثابت کند که جرم با تمام عناصر تشکیل دهنده آن تحقق یافته است دادرس دادگاه باید کیفری برای این رفتار تعیین کند. در فصول آینده خواهیم دید که این واکنش صرفاً سرکوبنده چگونه سازمان مییابد و چطور به سرانجام میرسد در روزگار ما مقصود از کیفر هم پیشگیری از وقوع جرم و هم تنبیه بزهکار است و اگر بررسی شخصیت بزهکار وجود حالت خطرناکی را که مسبب جرم دیگری در آینده است آشکار کند در تعیین مجازات و انتخاب شیوه باز پروری او کم و بیش این حالت مدنظر قرار خواهد گرفت.
الف) نظریه یگانگی
حفظ صورتهای دوگانه واکنش اجتماعی و تفکیک هر یک از آن دو آثاری در بر دارد که به توصیه پیروان نظریه یگانگی بهتر است به لحاظ عملی از آن اجتناب نمود. به عقیده این ،گروه نخست در مواردی که مقصود از کیفر بازسازگاری اجتماعی محکوم علیه در طول مدت زندان باشد سازمان دادن به روشهای سالب آزادی که باید در اجرای مجازاتها و اقدامات تأمینی تا حدودی متفاوت باشد دشوار است. از سوی ،دیگر قبول این نظریه معضل ناگشوده جبر و اختیار آدمی را به ارتکاب جرم به کنار خواهد گذاشت. دوم به فرض اینکه بزهکار در آن واحد به مجازات و اقدامات تأمینی محکوم شود اجرای این دو در یک زمان همیشه ممکن نیست پیروان این نظریه امیدوارند که در همه موارد از دوگانگی مجازات و اقدامات تأمینی که عملاً در نظام های زندانبانی جدید به ویژه نظامهایی که عموماً مجازاتهای سالب آزادی محور تصمیم گیریهای قاضی (است بیش از پیش تخفیف یافته است پرهیز شود. به نظر مارک آنسل یک نظام واحد « اقدامات دفاع اجتماعی» باید جایگزین دوگانگی فعلی شود. به گفته او « یک سیاست جنایی معقول ناظر بر پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمان در معنایی که از این پس مراد ما است باید اصولاً در اقدام ضد جنایی ،خود کارایی ضمانت اجرایی را نسبت به فرد مورد نظر و یا گروه افرادی که عضو آن است راهنمای خود قرار دهد تنها به این ترتیب است که میتوان از مجازات به اقدامات تأمینی گذر کرد آن هم نه بنا به ملاحظات جزم اندیشانه حقوقی یا سهولت ،اداری، بلکه بنابه ملاحظات زیست شناختی، پزشکی، روان شناختی یا جامعه شناختی باز هم به این دلیل که شخصیت بزهکار و واکنش محیط او مورد توجه قرار میگیرد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643