پاورپوینت فصل اول 1 کتاب مبانی جامعه‌شناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت فصل اول 1 کتاب مبانی جامعه‌شناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت فصل اول 1  کتاب مبانی جامعه‌شناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
25,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت فصل اول 1 کتاب مبانی جامعه‌شناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل

در قالب ppt و در 15 اسلاید و قابل ویرایش

 

 

فهرست مطالب
1-1- تعریف
2-1-اهمیت مطالعه جامعه شناسی
3-1- منابع جامعه شناسی
4-1- رابطه جامعه شناسی با علوم دیگر
5-1- جامعه شناسی به عنوان یک علم
6-1- روش پژوهش علمی
7-1- رشد تاریخی جامعه شناسی

 

 

 

۱-۱ تعریف
چنان که گذشت انسان بخش عمده زندگی خود را در گروههای اجتماعی می‌گذراند و در مقام عضو خانواده یا همسایه یا عضو یک گروه خاص اجتماعی اقتصادی دینی و قومی یا در مقام یک شهروند و فردی از ملت با دیگر همنوعان خود در ارتباط و کنش متقابل است. حتی هنگامی که افراد از عضویت خود در گروههای اجتماعی آگاه نیستند طوری میاندیشند و عمل میکنند که دست کم یکی از علتهای آن عضویت در گروه است. نوع لباسی که می‌پوشیم و نوع و میزان غذایی که میخوریم اعتقادات و ارزشهای مورد قبول ما و آداب و رسومی که از آن پیروی میکنیم همگی تحت تأثیر عضویت ما در گروههای مختلف قرار دارد. جامعه شناسی را میتوان مطالعه علمی زندگی گروهی انسانها تعریف کرد. از آنجا که اصطلاح جامعه شناسی و جامعه شناس اغلب نادرست به کار می‌رود، در ابتدا لازم است یادآور شویم که چه چیزهایی جامعه شناسی نیست. جامعه شناسی به عنوان یک رشته علمی غیر از فلسفه اجتماعی است. فلسفه اجتماعی نظام ارزشهایی است که به ما میگوید یک گروه از مردم چگونه باید جامعه خود را سازمان دهند و به چه صورتی رفتار کنند در حالی که جامعه شناسان سعی دارند تا نحوه زندگی کردن و کنش متقابل در گروهها را به طور کلی و هر چه عینی تر که در ضمن با موازین علمی هم سازگار باشد توصیف و تشریح کنند.

مثال 1
جامعه شناسی را در نظر بگیرید که معتقد است جامعه او باید به نحو خاصی سازمان یابد یا جامعه باید رفتار معینی را بر اعضای خود تحمیل کند اما این احساس یا اعتقاد جامعه شناس نیست که او را در شمار جامعه شناسان قرار می‌دهد. جامعه شناس موظف است زندگی جمعی و گروهی مانند زندگی خانواده ها، طبقات یا اجتماعات و فرهنگ آنها مانند ارزشها و آداب و رسوم را آنچنان که هست به صورت عینی توصیف و تحلیل کند.
۱-۲ اهمیت مطالعه جامعه شناسی
مطالعه جامعه شناسی به دلایل متعددی اهمیت دارد با مطالعه جامعه شناسی است. که می‌توانیم نگاه تازه ای به محیط اجتماعی بیفکنیم و جایگاه خود را در جامعه مشخص کنیم و نیز گروههایی را که با آنها کمتر در ارتباط بوده یا هرگز با آنها تماس نداشته ایم دوباره بررسی کنیم با استفاده از ابزارهایی که جامعه شناسی در اختیار ما قرار میدهد میتوانیم محیطهای دیگر و فرهنگهایی را که قبلاً اطلاع کمی از آنها داشته ایم بشناسیم جامعه شناسی ممکن است توانایی ما را در فهم منشأ نظرها و گرایشهایی که با نظرها و گرایشهای ما به کلی متفاوت است افزایش دهد و در نهایت می‌توانیم با آن به فهم نیروهای اجتماعی مؤثر بر رفتار ما و اطرافیان ما نایل آییم. یکی از اهداف مهم جامعه شناسی پیش بینی و کنترل رفتارهاست. چنان که از مثال شماره ۲ این فصل بر می‌آید این هدف در جوامع جدید مانند آمریکا از اهمیت چندگانه ای برخوردار بوده است. جامعه شناسان با پیش بینی روند رفتارهای گروهی میتوانند به طرحها و برنامه های رسمی دولت برای آینده کمک کنند. همچنین مطالعه جامعه شناسی به ما کمک میکند که با کاهش پیش داوریها و ۲ احکام قالبی، رفتار خود را با انعطاف بیشتری با موقعیتهای جدید تطبیق دهیم. سرانجام مطالعه جامعه شناسی انسان را آماده میسازد تا شیوه های تازه ای را برای مشاهده چهره متغیر واقعیت اجتماعی و واکنش مناسب نسبت به آن جستجو کند.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643