پاورپوینت فصل بیست و دوم 22 (دگرگونی اجتماعی و فرهنگی ) کتاب مبانی جامعهشناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل
در قالب ppt و در 12 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب
۲۲-۱ تعریف
۲۲-۲ نظریه های دگرگونی اجتماعی
۲۲-۳ عواملی که دگرگونی فرهنگی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهند
۲۲-۴ کندی آهنگ دگرگونی اجتماعی
22-5- چگونگی آغاز دگرگونی در جامعه
22-6- آثار نامطلوب دگرگونی اجتماعی
22-7- برنامه ریزی اجتماعی
22-8- نقش جامعه شناس
۲۲-۱ تعریف
هر گونه تغییر در ساختار یا سازمان اجتماعی جامعه دگرگونی اجتماعی نامیده میشود. دگرگونیهای اجتماعی از دگرگونیهای فرهنگی که به وقوع تغییرات در فرهنگ جامعه اطلاق میشوند متمایزند. جامعه شناسان در صورتی میتوانند فرضیه ها و پیش بینیهای دقیقی ارائه دهند که از هر دو گونه تغییرات اجتماعی و فرهنگی آگاه باشند.
مثال ۱
تغییر در شمار جوانانی که وارد دانشگاه میشوند تغییر در میزان مرگ و میر یا به امید زندگی جمعیت تغییرات در نقش زن
های تکاملی بر این مبنا استوار است که جامعه از شکل ابتدایی آغاز شده و به سوی شکل پیچیده اجتماعی در جامعه جدید نمونه هایی از تغییرات اجتماعی به شمار میروند اختراع تلویزیون و معرفی لغات یا شکلهای هنری جدید دگرگونیهای فرهنگی محسوب میشوند.
۲۲-۲ نظریه های دگرگونی اجتماعی
نظریه های تکاملی نظریه تکامل یافته است. بنا بر این نظریه ها جوامعی که در مراحل پیشرفته تری قرار دارند، از جوامع دیگر پیشروترند نظریه های تکاملی مبنایی قوم مدارانه دارد؛ زیرا جامعه پیشرفته را برتر از جوامع گذشته تصویر میکند.
نظریه دورانی برخلاف نظریه تکاملی که حرکت جامعه را حرکت صعودی و به سوی پیشرفت میداند نظریه های دورانی بر این مبنا استوارند که جامعه مراحل گوناگونی را پشت سر میگذارد اما این مراحل همواره تکرار میشوند و خط مستقیمی را طی میکنند.
نظریه تعادل نظریه های تعادل جامعه را متشکل از شماری از بخشهای به هم پیوسته ای میداند که هر یک از این بخشها به کارایی جامعه کمک میکند. اگر دگرگونی اجتماعی یکی از این بخشها را مختل سازد تعادل جامعه به هم میخورد و تغییرات بیشتری در بخشهای دیگر جامعه نیز به وقوع میپیوندد. هنگامی که همه بخشهای پیکره جامعه به دنبال یکدیگر دگرگون میشوند بار دیگر هماهنگی و تعادل تازه ای به جامعه باز میگردد. نظریه کشمکش نظریه پردازان کشمکش جامعه را مجموعه ای از گروههایی میدانند که مدام با یکدیگر در حال کشمکش به سر میبرند. بنابراین نظریه دگرگونی اجتماعی در کوران رقابت این گروهها برای دستیابی به کالاها و منابع موجود روی میدهد. از آنجا که این گروههای رقیب پیوسته میکوشند که وضع موجود را تغییر دهند جامعه در حالتی از بی سازمانی و در نتیجه بی ثباتی به سر میبرد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643