پاورپوینت فصل دهم 10 (قضاوت بالینی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت فصل دهم 10 (قضاوت بالینی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت فصل دهم 10 (قضاوت بالینی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
19,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت فصل دهم 10 (قضاوت بالینی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

در قالب ppt و در 14 اسلاید و قابل ویرایش

 

 

توضیحات::

 

تفسیر (interpretation)یک فرایند استنباطی است که در انتهای سنجش شروع می‌شود. وقتی مصاحبه ها تمام و آزمونهای روانی گرفته شدند روانشناس باید به این مسأله بپردازد که دادههای بدست آمده چه معنایی دارند و با توجه به آنها چه تصمیمی باید بگیرد و چه اقداماتی باید انجام دهد.
ال.اچ. لوی گفته است: «تفسیر مهمترین کار متخصص بالینی است» تفسیر یک فرایند استنباطی است که در انتهای سنجش شروع میشود وقتی مصاحبه ها تمام و آزمونهای روانی گرفته شده اند. اما اینها چه معنایی دارند و چه تصمیمی باید گرفت؟ تفسیر بالینی یا قضاوت بالینی فرایند بسیار پیچیده ای است.
چهارچوب نظری- روانشناسان بالینی دنبال سبب شناسی یا کشف علل مشکلات روانی و کمک به بیماران هستند. مشکلات روانی را به شیوه های مختلفی میتوانیم مفهوم بندی کنیم (مثلاً، روان پویشی، رفتاری، شناختی). تفسیرهای طرفداران فروید با تفسیرهای متخصصان بالینی رفتارگرا خیلی فرق دارد. دو متخصص بالینی ممکن است هر دو کودکی را مشاهده کنند که اصرار دارد در تخت خواب مادرش بخوابد. به نظر متخصص ،فروید گرا این رفتار علامت عقده ادیپ حل نشده است اما رفتارگرا آن را براساس تقویت تفسیر می‌کند. در حقیقت یکی از راههای ارزیابی تفسیرها این است که ببینیم چقدر با نظریه ای که از آن مشتق شده اند هماهنگی دارند تعداد تفسیرهایی که از یک رشته مشاهدات مصاحبه ها یا آزمونها میتوان کرد حیرت آور و مبهوت کننده است متخصصان بالینی با اتخاذ یک دیدگاه نظری خاص میتوانند بر اساس هماهنگی تفسیرها و استنباطها با نظریه مورد نظر و این که تا چه حد فرضیههای جدیدی تولید میکنند به ارزیابی این تفسیرها و استنباط ها بپردازند.
نمونه ها، علایم و همبسته‌ها- اطلاعات حاصل از بیمار را به شیوههای مختلفی می‌توانیم بنگریم. اولاً می‌توانیم آنها را نمونه در نظر بگیریم؛ یعنی مشاهدات نمرات آزمونها پاسخهای آزمون یا دیگر داده ها را نمونه ای از مجموعه گسترده ای از اطلاعات قابل استحصال در بیرون از اتاق مشاوره در نظر بگیریم.
دومین نگرش در خصوص تفسیر اطلاعات حاصل از بیمار این است که آنها را علامت یک حالت یا عامل و شرایط زیربنایی در نظر بگیریم به جز رفتارهای افراطی بسیاری از متخصصان بالینی مشاهدات خود در مورد رفتارهای بیماران و پاسخهای آنها به آزمونها را دست آویزی برای استنباط یک رشته عوامل زیربنایی قرار میدهند. این عامل زیربنایی برای عده ای اضطراب است و برای عده ای دیگر نیرومندی ایگو یا انتظارات اما به هر حال مشاهدات آنها از عوامل زیربنایی خبر میدهد.

در دیدگاه سوم مربوط به داده های حاصل از بیمار گفته میشود که این داده ها با چیزهای دیگری همبستگی دارند، وقتی رفتار مضطرب افت عاطفی یا عدم توانایی تمرکز در بیمار افسرده دیده می‌شود، متخصص بالینی پیش بینی میکند که وی در زمینه فعالیت جنسی روابط اجتماعی تمایل به کار و غیره هم مشکل دارد.
سطوح تفسیر
ساند برگ تایلر و تاپلین ،(۱۹۷۳) برای استنباط یا تفسیر سه سطح را بر می‌شمارند:
تفسیرهای سطح اول به طور کلی زیاد استنباطی نیستند و بیشک تابع رویکرد علامتی نمیباشند. در این تفسیرها بین درون داد تا برون داد، عملاً مراحل میانجی وجود ندارد. برای مثال فرض کنیم تجربه قبلی نشان داده است دانشجویانی که در ردیف جلوی کلاس مینشینند تقریباً همیشه نمره الف یا ب میگیرند. به این ترتیب متخصص بالینی میتواند به طور مستقیم از ردیف ،صندلی نمره درسی را پیش بینی کند بدون آن که به خصیصه هایی میانجی مثل نمرات هوش درسهای قبلی و غیره نیازی داشته باشد در این رویکرد ساده اما مؤثر به متخصصان بالینی رده بالایی که قبل از پیش بینیهای خود استنباطهای خارق العاده ای میکنند نیازی نیست؛ این کار را تکنیسینها، رایانه ها و ماشینها نیز میتوانند انجام بدهند تفسیرهای سطح اول غالباً در مورد جمعیت های بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند البته اگر هدف اولیه غربال کردن باشد و اگر پیش بینی نتیجه برای شخص خاصی در بین نباشد امتحان ورودی کالج مثالی از همین نوع تفسیر است.
تفسیرهای سطح دوم شامل دو نوع استنباط میباشند متخصص بالینی بیمار را مشاهده میکند و نتیجه می‌گیرد رفتار مشاهده شده به طور کلی خصوصیت عمومی وی است. ساندبرگ و همکارانش (۱۹۷۳) به این نوع استنباط تعمیم توصیفی می.گویند در حقیقت متخصص بالینی براساس چند مورد رفتاری، به تعمیمی کلی مبادرت می‌ورزد، البته در سطح توصیفی بنابراین مثلاً در مورد بیماری که بیقرار است، در حین مصاحبه سه نخ سیگار میکشد و لکنت زبان پیدا میکند این تعمیم توصیفی را میدهد که دچار تنش مصاحبه است.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643