پاورپوینت فصل دوازدهم 12 (روان‌درمانی: دیدگاه روان‌پویایی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت فصل دوازدهم 12 (روان‌درمانی: دیدگاه روان‌پویایی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت فصل  دوازدهم 12 (روان‌درمانی: دیدگاه روان‌پویایی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
29,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت فصل دوازدهم 12 (روان‌درمانی: دیدگاه روان‌پویایی) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

در قالب pptx و در 27 اسلاید و قابل ویرایش

 

 

توضیحات::


رویکرد روان پویشی انگیزه ها و تعارضهای ناهشیار را ریشه رفتار می.داند همچنین تأکید زیادی بر تحلیل تجربه های قبلی دارد. نظریه روانکاوی فروید یکی از چشم گیرترین و مهمترین نظریه های حوزه شخصیت است. تفکر فروید بر هنر ادبیات تصاویر متحرک و کتابهای درسی ما تأثیر گذاشته است. کلمات و عباراتی مثل ایگو، ناهشیار آرزوی مرگ و لغزشهای کلامی فرویدی در گفتگوهای روزمره بسیار متداولند. همچنین تمام درمانهایی که بر گفتگوی شفاهی درمانگر و بیمار استوارند تا حدودی به روانکاوی مدیون هستند مانند درمانهای وجودی شناختی - رفتاری و خانواده درمانی فروید در پاریس نزد شارکو به تحصیلات و تحقیقات خود پرداخت شارکو به دلیل کارهایش روی هیستریک ها مشهور شده بود هیستری یک اختلال زنانه بود که مشخصه های اصلی آن فلج شدن، کور شدن و ناشنوایی بود این نشانه ها مبنای عصب شناختی نداشتند و هیچ مبنای عضوی برای آنها یافت نمیشد. فروید سخت تحت تأثیر کارهای شارکو قرار گرفت و پس از بازگشت به وین از هیپنوتیزم در درمانهای عصب شناختی خویش استفاده کرد یکی دیگر از افراد اثر گذار بر ،فروید کارهای بروثر بر روی یکی از بیماران خود به نام آنام بود. آنا. نشانه های کلاسیک هیستری را داشت بروئر او را به کمک هیپنوتیزم درمان می‌کرد. تجربه های بروئر در مورد آنا.اً منتهی به کشف روش درمانی معالجه از طریق صحبت شد.
بررسی دیدگاه فروید
در هر نظریه قبل از بحث در مورد روش درمان باید نظریه شخصیتی آن نوع درمان مورد بررسی قرار گیرد.
                             
هشیاری شامل تمام احساسها و تجربه هایی است که در هر لحظه از آنها آگاهیم. از دیدگاه فروید بخش کوچکی از افکار، احساسها و خاطرات در هر ا لحظه در آگاهی هشیار وجود دارد. او ذهن را به کوه یخ تشبیه است. کرد و هشیاری بخش بیرونی - یک دهم - آن کوه یخ است.
از نظر فروید نیمه هشیاری عبارت است از ادراک و شناختهایی که در خود آگاهی فرد قرار دارند ولی به راحتی و یا با کمی کوشش میتوان آنها را به سطح هشیاری و خودآگاهی آورد مثل خاطراتی که از مسافرت ماه قبلمان داریم. از دیدگاه فروید مهمترین قسمت ذهن ناهشیاری است و بخش بزرگ و نادیدنی زیر سطح آب است. اعماق وسیع و تاریک ،آن جایگاه غرایز آرزوها و خواسته ها و تمایلات و... است. این افکار ناهشیار فقط به شکلهای نمادین و مبدل وارد خود آگاهی ما میشوند این جا مخزن نیروهایی است که نمی‌توانیم آنها را ببینیم و یا کنترل کنیم این احساسات و تمایلات و... به قوانین ،منطقی زمان و مکان محدود نمی‌شود. روان ناهشیار فقط از امیال و تصورات واپس زده تشکیل نشده است بلکه این امیال و تصورات جزئی از این منبع عظیم به شمار میروند روان ناهشیار تمام غرایز بشر اولیه را در بر میگیرد که برخی از عوامل ارثی و برخی دیگر بر اثر تکامل و تحول در دوران کودکی به وجود آمده اند رویکرد روان پویشی انگیزه ها و تعارضهای ناهشیار را ریشه رفتار می.داند همچنین تأکید زیادی بر تحلیل تجربه های قبلی دارد.
فعالیت ضمیر ناهشیار مبتنی بر اصل لذت pleasure principle است و با واقعیتهای خارج ارتباطی ندارد و از قلمرو اخلاق پا فراتر می‌گذارد پایه و بنیاد روانکاوی بر کشف روان ناخودآگاه قرار دارد و در واقع این رویکرد انگیزه ها و تعارضهای ناهشیار را ریشه رفتاری میداند. به پیوستار ناهشیار، نیمه هشیار و هشیار مدل مکان نگاری ذهن میگویند که اساس دیدگاههای فروید درباره شخصیت است.
دلایل فروید برای اثبات وجود ضمیر ناهشیار
1-فرد از خواب مصنوعی بیدار میشود و تلقیناتی و دستوراتی را که در ضمن خواب به او داده شده است اجرا می‌کند. 2-دلایل ناشی از معانی نهفته در رؤیا 3-دلایل ناشی از لغزشهای ،زبانی اشتباهات گفتاری و اعمال سهوی دیگر 4-تجلی ناگهانی افکاری که در حوزه خودآگاه قرار ندارند و همچنین حل مشکلات به طور نا خودآگاه 5-فزونی ضمیر ناهشیار در مقایسه با محتوای ضمیر هشیار 6-پیدایش بیماریهای جسمانی و روانی که از نظر روانکاوی سرچشمه آنها در زندگی روانی فرد مخفی است

اعتقاد به ضمیر ناهشیار موجب تدوین روش مفیدی برای درمان بیماران به صورت موفقیت آمیز شده است.
ساختار شخصیت:

1-اید یا نهاد  id
2-من یا خود    ego
3-فرامن یا فراخود superego
نهاد مخزن غرایز خواسته ها تمایلات و آرزوهاست مثل دیگ جوشانی از غرایز ..... و تنها عملکرد نهاد برطرف کردن فوری هیجانهایی است که بر اثر تحریکات درونی یا بیرونی در ارگانیسم بروز کرده اند. نهاد بر اساس اصل لذت عمل میکند و فقط به دنبال رفع نیازها به صورت آنی بدون در نظر گرفتن شرایط مکانی و زمانی و... است نهاد تلاش میکند تا لذت را افزایش دهد و از درد دوری کند. تنها راهیکه نهاد میتواند برای ارضای نیازهایش انجام دهد از طریق عمل بازتاب و تبدیل تنش به فعالیت حرکتی (مثلاً انقباض مثانه که منجر به ادرار میشود و کامروایی توهمی یا تجزیه خیال پردازی است که فروید آن را تفکر فرایند نخستین (primary process thinking ) نامید یعنی نهاد با به یاد آوردن آن خواسته و تصور ارضای آن و تصویر خاطره ای از آن باعث کاهش تنش میشود در نتیجه فرایند نخستین نهاد نمیتواند بین تصویر خاطره ای یک شی و خودش تمایز قائل شود بی ،قراری عدم تعقل خود خواهی و لذت طلبی و حفظ مشخصات کودکانه در سرتاسر ،عمل از صفات بارز نهاد است.
من، نماینده منطق و احساس درست است من از نهاد به وجود میآید و رشد می.کند. خود یا من از اصل واقعیت (reality principle ) تبعیت میکند و نیروی خویش را تا زمانی که موقعیت مناسبی برای تخلیه آن پیش نیامده است به تعویق میاندازد. من سعی میکند گذشته را به یاد بیاورد و برای آینده طرح و برنامه بریزد. به این روشهای منطقی اندیشه تفکر فرایند ثانویه (secondary process thinking) گفته میشود و آنچه را که ما عموماً فرایندهای شناختی تلقی میکنیم شامل می.شود تفکر فرایند ثانویه شامل یادگیری، حافظه، برنامه ریزی قضاوت و غیره است. اصولاً نقش ایگو وساطت بین خواسته های ،اید سوپرایگو و دنیای واقعی است. فروید خود (ایگو) را به مرد سوارکار و نهاد را به مرکب تشبیه کرده است. خود تحت تأثیر عوامل ارثی و محیطی رشد و تکوین می‌یابد.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643