پاورپوینت فصل دوم بخش اول 1 (روش الگوئی ) کتاب تعلیم و تربیت اسلامی مبانی و روشها) مولف محسن شکوهی یکتا
در قالب ppt و در 20 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب
بخش دوم - روشهای تربیت اسلامی
میل به آزادی
تعديل تمايلات
مقدمه
اهمیت روش در تربیت اسلامی
بویائی روشهای تربیت اسلامی
فصل اول - روش الگوئی
غریزه تقلید
نقش تأثیر پذیری از دیگران
نیاز کودک به الگو
نقش الگویی معلم
الگوهای متعالی اسلام
تهذیب عملی
اثر سوء دوگانگی گفتار و رفتار معلم
اصطکاک الگوها
لغزش الگو
مسئولیت اخلاقی زنان پیامبر (ص)
نقش داستانسرایی در پرداختن الگو
امت الگو
مسئولیت امت الگو
مقدمه
اهمیت «روش در تربیت اسلامی برای موفقیت در هر کاری آگاهی به اسباب و وسائلی که بتواند بگونه ای سریع و آسان ما را در رسیدن به هدف یاری دهد. لازم است. به عبارت دیگر اتخاذ روشهایی که بتواند ما را به سادگی و آسانی در پیمودن جاده موفقیت یار و مدد کار اسلام پیروانش را به اتخاذ روشها و شیوههای درست در انجام کارها توصیه کرده است.
باشد از شرایط توفیق در انجام هر کاری است
خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید
«لَيْسَ الْبِرُّ بِأنْ تَأْتُوا البُيُوتَ مِنْ ظُهُورِهَا وَلَکِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَى وَأَتُوا الْبُيُوتِ مِنْ أَبْوَابِهَا» نیکوکاری بدان نیست که از پشت دیوار به خانه در آیید چه این کار ناشایسته است) نیکی آن است که بارسا باشید و در هر کاری از «راه» آن داخل شوید.» در تفسیر آیه فوق، امام محمد باقر (ع) فرموده اند که «اوتُوا الْبُيُوتَ مِن أبوابها» یعنى بايد هر کاری را از راه خودش انجام داد
در اهمیت روش همین بس که امام صادق (ع) فرمود: الْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ کَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ طَريقٍ فَلَا تُزيدُهُ سُرْعَةُ السَّيْرِ إِلا بُعْداً عمل کننده بی بصیرت به رهنوردی ماند که اهه .رود سرعت حرکت او را به هدف نمیرساند جز آنکه دورش میکند.»
فصل اول
روش الگوئی
کُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِأَعْمَالِکُمْ وَلا تَکُونُوا دُعاةً بِأَلْسِنَتِکُمْ
امام صادق (ع)
مردم را با رفتار خود به حق رهبری کنید نه با زبان خویش
غريزه تقليد
غریزه تقلید یکی از غرائز نیرومند و ریشه دار در انسان است به برکت وجود همین غریزه است که کودک بسیاری از رسوم ،زندگی آداب معاشرت غذا خوردن لباس پوشیدن طرز تکلم ادای کلمات و جمله ها را از پدر و مادر و سایر معاشران فرا میگیرد و به کار میبندد.
چشم و گوش طفل چون دریچه ای باز است میبیند و میشنود ذهنش چون آینه است که هر چیزی در آن منعکس میشود با این تفاوت که آینه عکس شیء را همیشه در خود نگه نمیدارد ولی ذهن کودک آن را در خود ضبط می.کند کودک حتی شیوه فکر مادر را درک میکند. و آنچه برداشت مینماید ممکن است سازنده و یا ویرانگر باشد. مادر میتواند با رفتار خود خصلتهای امانت ،صداقت وفای به عهد حق جوئی، و... را در کودک احیا کند و یا آنها را از میان ببرد مادر میتواند زمینه را برای هدایت فطری طفل فراهم سازد و یا موجب انحرافش از صراط مستقیم گردد
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643