پاورپوینت فصل شانزدهم 16 (رشد هیجانی و اجتماعی در میانسالی )کتاب روان شناسی رشد (از نوجوانی تا پایان زندگی) جلد دوم 2 مؤلف لورا برک مترجم یحیی سید محمد
در قالب ppt و در 30 اسلاید وقابل ویرایش
فهرست مطالب
نظریه اریکسون، زایندگی در برابر رکود
نظریه های دیگر رشد روانی، اجتماعی در میانسالی
مراحل زندگی از نظر لوینسون
سازگاری با زندگی از نظر ویلانت
آیا بحران میانسالی وجود دارد؟
رویکرد مرحله ای با رویدادهای زندگی
ثبات و تغییر در خود پنداره و شخصیت
خودهای ممکن
خود پذیری، استقلال و تسلط بر محیط
راهبردهای کنار آمدن
هویت جنسی
تفاوتهای فردی در صفات شخصیت
روابط در میانسالی
زندگی زناشویی و طلاق
تغییر روابط والد - فرزند
پدر بزرگ، مادر بزرگی۔
فرزندان میانسال و والدین سالخورده آنها
خواهر برادرها
روابط دوستی
روابط بین دو نسل
زندگی شغلی
رضایت شغلی
رشد شغلی
تغییر شغل در میانسالی
بیکاری
برنامه ریزی برای بازنشستگی
زایندگی در اوایل بزرگسالی معمولاً از طریق بچه دار شدن و بزرگ کردن بچه ها و برقرار کردن جای پایی محکم در دنیای کار در شرف وقوع است. زایندگی در میانسالی به مقدار زیاد گسترش مییابد، یعنی هنگامی که احساس تعهد از خویشتن هویت) و شریک زندگی (صمیمیت) فراتر رفته و گروه بزرگتر خانواده و جامعه را در بر میگیرد. فرد زاینده نیاز خویش به ابراز وجود را با نیاز به مشارکت ترکیب کرده و هدف های شخصی را در رفاه دنیای اجتماعی بزرگتر ادغام میکند مک آدامز و لوگان، ۲۰۰۴). نیرومندی حاصل توانایی اهمیت دادن به دیگران به صورت گسترده تر از مراحل قبلی است.
چون لوینسون با افراد ۳۵ تا ۴۵ ساله مصاحبه کرد، یافته های او نمیتوانند درباره تغییر روانی، اجتماعی افراد ۵۰ تا ۶۰ ساله اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهند اما ويلانت (۱۹۷۷، ۲۰۰۲) در پژوهش طولی خود که روی مردان و زنان تحصیل کرده اجرا کرد آزمودنیها را طی نیم قرن پیگیری نمود. در فصل ۱۴ اشاره کردیم که بزرگسالان در اواخر ۴۰ تا ۵۰ سالگی و ۵۰ تا ۶۰ سالگی برای عملکرد در جامعه، مسئولیت زیادی را بر عهده میگیرند و سرانجام محافظان معنی یا نگهبانان فرهنگ خود میشوند.
یک روز جیول در سفر تجاری خود وقت آزادی را پیدا کرد تا سری به تریشا بزند. این دو زن که در کافه تریا نشسته بودند، از گذشته ها یاد کرده و درباره آینده صحبت کردند. جیول گفت: «خیلی برایم سخت بود که روی پای خودم بایستم و کار و کاسبی راه بیندازم. امیدوارم که در کارم موفق شوم، ارتباط جمعی بیشتری داشته باشم و سالم در کنار دوستانم باشم. البته ترجیح میدهم تنها پیر نشوم، اما اگر آن فرد استثنایی را پیدا نکردم دست کم دلم به این خوش است که هرگز مجبور نخواهم شد با طلاق یا بیوگی روبه رو شوم.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643