پاورپوینت فصل ششم 6 ( اخلاق حرفه ای در سطح بین المللی از رویکرد فرهنگی) کتاب اخلاق و حرفه ای گرایی در حسابداری نوشته ی رمضانعلی رویائی و مهدی محمدی
در قالب pptx و در 46 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب
مقدمه
ارتباط اخلاق و فرهنگ
ارتباط اخلاق و فرهنگ در حسابداری
طبقه بندی سیستمهای حسابداری و گزارشگری در سطح بین الملل
. رویکرد قیاسی
4-الگوی حسابداری یکنواخت
رویکرد استقرایی
جایگاه فرهنگ در سیستمهای حسابداری
ابعاد فرهنگی و ارزشهای حسابداری
⦁ ابعاد فرهنگی
⦁ فردگرایی در مقابل جمع گرایی
فاصله قدرت
پرهیز از عدم اطمینان
مردمنشی در مقابل زن 'منشی
دید بلندمدت در مقابل دید کوتاه مدت
⦁ ارزش های حسابداری
⦁ حرفه ای گرایی در مقابل کنترل قانونی
یکنواختی در مقابل انعطاف پذیری
محافظه کاری در مقابل خوش بینی
رازداری در مقابل شفافیت
ارزشهای ،اجتماعی ارزشهای حسابداری و سیستمهای حسابداری
⦁ طبقه بندی سیستمهای حسابداری و گزارشگری در سطح بین الملل
⦁ بدون شک مطالعه فرآیند طبقه بندی سیستمهای حسابداری در تبیین مقایسه سیستمهای حسابداری بین المللی مفید است و به فهم و درک روابط پیچیده رویههای حسابداری کمک خواهد کرد. طرح و نقشه یک سیستم درست طبقه بندی باید منجر به درک توسعه یافته از موارد زیر شود :
⦁ سطحی که سیستمهای ملی مشابه با هم. یا متفاوت از یکدیگر هستند
⦁ الگوی توسعه فردی سیستمهای ملی در ارتباط با یکدیگر و پتانسیل بالقوه آنها برای تغییر
⦁ دلایلی که بعضی سیستمهای ملی نفوذ بیشتری نسبت به بعضی دیگر دارنــد
⦁ تحقیقات صورت گرفته در حوزه طبقه بندی بین المللی سیستمهای حسابداری را میتوان در دو رویکرد قیاسی و رویکرد استقرایی مورد بررسی قرار داد در رویکرد تجربی یا ،استقرایی، ابتدا نحوه عملکرد و الگوهای توسعه و تکامل حسابداری در جوامع مختلف مشخص سپس نتایج حاصله به عوامل فرهنگی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی موجود در آن جوامع ارتباط داده میشود.
⦁ ارتباط اخلاق و فرهنگ
⦁ در کلیه ،جوامع بین فرهنگ حاکم و نظام اخلاقی موجود در جامعه ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. یک عمل غیر اخلاقی در جامعه ای ،خاص ممکن است در جامعه دیگر کاملاً اخلاقی تلقی شود. از اینرو است که هنجارهای مسلط بر جوامع با یکدیگر تفاوتهای فراوان دارند در زمینه قابلیت تعمیم اصول اخلاقی سه نکته قابل توجه است؛ نسبیت فردی نسبیت فرهنگی و جهانشمولی .
⦁ در نسبیت ،فردی درست یا غلط بودن و خوب یا بد بودن هر چیز را افرادی که در موقعیت خاصی قرار دارند تعیین میکنند. در نسبیت فرهنگی، تعیین ویژگیهای درست یا غلط بودن و خوب یا بد بودن هر چیز به فرهنگی که فرد در آن محاط شده است بستگی دارد
⦁ اعمال اخلاق در سطح بینالملل با دشواریهایی مواجه است گسترش فساد و کارهای خلاف اخلاق در سطح جهان و تناقضات اخلاقی در عرصه بین المللی از این جمله.اند مهمترین زمینه هایی که سبب ایجاد تناقض و تردید در تصمیم گیری مدیران فراملیتی و جهانی میشوند عبارتند از : گسترش دامنه ،فعالیت انتخاب نوع طرح تخصیص منافع سطح حقوق پرداختی یکپارچه سازی سیاستهای نیروی ،انسانی پرورش استعدادهای مدیریتی نحوه رفتار با کارگران مهاجر و ملاحظات زیست محیطی در این زمینه توجه به سه نکته زیر به صورت گسترده ضروری است :
⦁ • نسبیت فردی؛
⦁ نسبیت فرهنگی؛
⦁. جهانشمولی
⦁ منظور از نسبیت فردی این است که درست یا غلط بودن خوب یا بد بودن هر چیز را افرادی که در موقعیت خاص قرار دارند تعیین میکنند و هرگز نمیتوان از اصول مطلق خوب یا بد درست یا غلط برای کلیه وضعیتها و موقعیتهای اجتماعی سخن گفت.
⦁ در نسبیت ،فرهنگی خوب یا بد و درست یا غلط بودن هر امری به فرهنگی که فرد در آن محاط شده است بستگی دارد. شرابخواری در جامعه مسلمانان کاری غیر اخلاقی است حال آنکه همین عمل در بعضی کشورهای غیر مسلمان غیر اخلاقی محسوب نمیشود رشوه دادن و رشوه گرفتن در بسیاری از است و کمتر به غیر اخلاقی بودن آن توجه میشود، حال آنکه در برخی از کشورها راشی و مرتشی هر دو کار خلاف اخلاق انجام دادهاند و مجرم شناخته میشوند
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643