پاورپوینت فصل ششم 6 ( دوران امامت امام کاظم و امام رضا ) کتاب تاریخ امامت ( ویراست دوم ) نویسنده:اصغر منتظرالقائم ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت فصل ششم 6 ( دوران امامت امام کاظم و امام رضا ) کتاب تاریخ امامت ( ویراست دوم ) نویسنده:اصغر منتظرالقائم

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت فصل ششم 6 ( دوران امامت امام کاظم و امام رضا ) کتاب تاریخ امامت ( ویراست دوم ) نویسنده:اصغر منتظرالقائم
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
38,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت فصل ششم 6 ( دوران امامت امام کاظم و امام رضا ) کتاب تاریخ امامت ( ویراست دوم ) نویسنده:اصغر منتظرالقائم

در قالب ppt , و در 26 اسلاید و قابل ویرایش

 


فهرست مطالب
دوران امامت موسی بن جعفر
اوضاع سیاسی عصر موسی بن جعفر
قیامهای علویان
۱. قیام حسین بن علی شهید فخ..
2. قیام ادریس بن عبدالله در مغرب ۲۱۴
3قیام یحیی بن عبدالله در دیلم
داعیه موسی بن جعفر برای خلافت
میراث علمی موسی بن جعفری
1 يونس بن عبدالرحمن.
2. على بن يقطين .
آثار امام موسی بن جعفر .
1روایات
2وصیت امام به هشام بن حکم..
چگونگی شهادت امام موسی بن جعفر .
دوران امامت علی بن موسی .
یک قطعیه
دو فرقه واقفیه
اوضاع سیاسی عصر امامت علی بن موسی .
قیامهای علویان
۱. قیام محمد بن ابراهیم ابن طباطبا.
2قیام ابراهیم بن موسی بن جعفر .
3قیام محمد بن جعفر صادق
4 قیام زید بن موسی بن جعفر
ولایت عهدی امام رضا.
تأثیر حضور امام رضا در ایران
میراث فرهنگی امام رضایی .
ابو عبد الله محمد بن خالد بَرْقَى ..
حسن و حسین بن سعید اهوازی
عبد السلام بن صالح ابوصلت هروی
آثار علمی امام رضا
۱. مسند امام رضا.
2فقه الرضاعة.
3مناظرات
4طب الرضاعة

 

 


دوران امامت موسی بن جعفر
امام کاظم در هفتم صفر سال ۱۲۸ هجری از حمیده بربریه در ابواء به دنیا آمد. وی به سبب بسیاری عبادت و زهد به عبد صالح و به جهت حلم و فروخوردن خشم و پایداری بر مشکلات به کاظم مشهور است. کنیه او ابوالحسن و ابوابراهیم بود امام بیست سال از حیات خود را در دوران امامت پدرش گذراند و تحت هدایت و تربیت او بزرگ شد و از نزدیک شاهد مناظرات و حلقههای علمی پدر بود شان والا و مکارم اخلاقی و زهد و دانش بیکران وی از روزگار امام صادق زبانزد بود پس از رحلت امام صادق بسیاری از یاران خاص پدرش به موسی بن جعفر گرویدند؛ زیرا امام صادق به نص صریح وی را به امامت برگزیده بود؛ از جمله مُفضّل بن عمر جعفی :گوید آن حضرت به من گفت: «مقامش را رعایت کن و جریان امامت او را به هر کدام از یاران که رازدار و مورد اطمینان هستند، اظهار کن امام صادق در جمع یارانش فرمود
پس از من همراه این فرزندم باشید زیرا به خدا پس از من امام شماست!
نقل نصوص امامت موسی بن جعفر از سوی یاران ،پدرش جلالت علمی وی و رسوا شدن مدعیان دروغین امامت آن حضرت را فراگیر کرد و بیشتر شیعیان امامت او را پذیرا شدند.
وی در علم ،تواضع مکارم اخلاقی و بخشندگی بینظیر بود و نسبت به بداندیشان با عفو و احسان و گذشت برخورد میکرد و آنان را هدایت مینمود شبها به شکل ناشناس در کوچه های مدینه میگشت و کیسه بر دوش به محرومان و فقرا کمک مینمود. او مبالغ نقدی را از صد تا سیصد دینار در کیسه هایی که در مدینه به کیسه های موسی مشهور بود میریخت و به مستمندان میرساند آن حضرت از همه کس به کتاب خدا آشناتر و در خواندن آن از همگان خوش صداتر بود. وی عابدترین فقیه ترین با سخاوتترین و عالم ترین مردم زمان خود بود.


او نافله های شب را به نماز صبح متصل می‌نمود و بسیار دعا میکرد؛ از جمله میفرمود: «اللهم إني أسئلک الراحة عند الموت و العفو عند الحساب مردم از تلاوت قرآن وی میگریستند و او را «زينة المتهجدين» می‌نامیدند حضرت کوشاترین مردم نیز بود و در مزرعه خود در بیرون مدینه کار میکرد.


اوضاع سیاسی عصر موسى بن جعفر
دوران ۳۵ ساله امامت آن حضرت ده سال در روزگار خلافت منصور گذشت. منصور در تمام ایام خلافتش از تعقیب و تهدید علویان و آزار و حبس و قتل مخالفان خود پروایی نداشت. او در سال ۱۳۷ هجری ابومسلم را کشت و جنبشهایی را که به خونخواهی او به پا خواسته بودند، به شدت سرکوب کرد وی در حالی که مشغول جنگهای خارجی و داخلی با خوارج بود از کشورداری غفلت نداشت. در سال ۱۴۵ هجری بغداد را مهندسان ایرانی به سبک تیسفون بنیان نهادند منصور ایرانیهای کارآمد همچون خاندان برمکی را به کار گرفت و آنان به سبک ساسانیان ادارات منظم پدید آوردند .
با مرگ منصور در سال ۱۵۸ هجری پسرش مهدی جانشین وی گردید. یازده سال از دوران امامت موسی بن جعفر همزمان با خلافت مهدی عباسی بود. او پیش از مرگ خود در سال ۱۶۹ هجری زنادقه و مانویان را به شدت تعقیب کرد و مورد آزار قرار داد. پس از ،مهدی هادی عباسی پانزده ماه خلافت کرد و در سال ۱۷۰ هجری کشته شد. جانشین وی هارون با کمک یحیی برمکی بر تخت خلافت نشست وی اهل بزم و داستانهای هزار و یک شب بود و به همین سبب یحیی برمکی و پسرانش سرزمین پهناور خلافت عباسی را با تدبیر و کاردانی اداره می.کردند سرانجام در سال ۱۸۷ هجری به تحریک رقیبان برمکیها از کار برکنار شدند و اموال آنان ضبط گردید پس از آنها کارها مختل شد؛ به ویژه در خراسان و سیستان که خوارج مشکلات بسیاری برای هارون به وجود آوردند از این رو، وی ناگزیر شد برای آرام کردن خراسان و سیستان به آن دیار برود و در همین سفر نیز در سال ۱۹۳ از دنیا رفت.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643