پاورپوینت فصل ششم 6 (نسخه برداري در حضور کروماتین )کتاب بیوشیمی کروماتین نویسنده دکتر بهزاد لامع رادو دکتر سعیدیانو گل بداق
در قالب ppt و در 29 اسلاید و قابل ویرایش
قسمتی از متن فایل::
مقدمه
در تمام سلول هاي یوکاریوتی براي بسته بندي DNA در داخل هسته، فرایندهاي همانندسازي دقیق و ایجاد سلول هاي دختري (هنگام چرخه سلولی) در کروماتین لازم اند. این اعمال به تنهایی ضرورت کروماتین را در حیات سلول هاي یوکاریوتی نشان میدهند. به نظر میرسد که کروماتین باید روي سایر عملکردهاي هسته سلول هاي یوکاریوتی مثل بیان ژن اثر بگذارد. ارتباط تنگاتنگ بین هیستون ها با DNA و همچنین سطوح بسته بندي بالاتر DNA را در فصل قبلی صحیت کردیم. تمام این ارتباطات روي پیوند DNA به فاکتورهاي نسخه برداري و سایر ترکیبات مربوط به کمپلکس نسخه برداري اثر دارند. دستگاه نسخه برداري یکی از اولین مراحل تکاملی در سلول هاي یوکاریوت است که کروماتین موظف به انجام آن است. این اطلاعات ساده ما را به مشکل پیچیده تري یعنی مکانیزم تنظیم نسخه برداري هدایت میکند. براي حل این مشکل میتوان به دو نقش مهم آن توجه کرد. اول این که کروماتین یک وسیله بسته بندي کننده DNA است و همین عمل مانع انجام نسخه برداري میشود بنابراین باید براي غلبه بر آن عملی انجام دهد که روي بیان ژن اثر نکند و آن را غیر فعال ننماید. دوم این که کروماتین جزیی جدایی ناپذیر از مکانیزم تنظیم نسخه برداري است و این نقش در طول تکامل به طور موازي با نقش بسته بندي DNA در بیان ژن عمل میکند. تفاوت در عملکرد این دو عمل مثل این است که تعدادي چراغ هاي ترافیکی داشته باشیم و از طرف دیگر یک توده بزرگی از سنگ مانع حرکت اتومبیل ها شود. این دو عامل میتوانند به یک اندازه مؤثرباشند.
تغییر در ساختار کروماتین قبل از فعال شدن ژن
از اندونوکلئازها بیش از 20 سال است که به عنوان پروب در نسخه برداري فعال و غیر فعال کروماتین استفاده میشود. در واقع اهمیت نوکلئازها مربوط به توانایی آنها در برش هاي ظریف از DNA است که کروماتین در آن با حساسیت بالایی بسته بندي شده اند. بسته بندي کروماتین به دو دلیل باعث مهار برش میگردد که عبارتند از: (1 )حفاظت و پوشش توسط نوکلئوزوم ها، (2 )ایجاد تاخوردگی و تبدیل شدن آنها به ساختارهاي منظم. تا خوردگی باعث خمیدگی هایی در محل هاي خاصی میشود که در بعضی موارد همین خمیدگی ممکن است DNA را در معرض برش قرار دهد. در اکثر برش هاي آنزیمی از دو اندونوکلئاز به نام هاي DNaseI و نوکلئاز میکروکوکی استفاده میشود که اختلاف آنهادر نحوه عملکردشان است. DNaseI قادر به ایجاد برش یا شکستگی در DNA تک رشته اي است در حالیکه نوکلئاز میکروکوکی فقط ایجاد شکاف در قسمت هاي رابط (linker )می نماید (شکل 3 -4 .)این آنزیم ها مانند سایر آنزیم ها، فعالیتشان تحت تأثیر شرایط آزمایشگاهی خواهد بود. با توجه به این شرایط میتوان مناطق حساس رادر DNA نسبت به این آنزیم ها پیدا کرد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643