پاورپوینت فصل نهم 9 (سنجش رفتاری) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت فصل نهم 9 (سنجش رفتاری) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت فصل نهم 9 (سنجش رفتاری) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
19,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت فصل نهم 9 (سنجش رفتاری) کتاب روانشناسی بالینی ای. جری فیرس - تیموتی جی. ترال

در قالب ppt و در 13 اسلاید و قابل ویرایش

 

 

توضیحات::
طبق دیدگاه سنتی شخصیت نظامی از سازه هاست که به شدت روی رفتار تأثیر میگذارد. این سازه ها اعم از ایگو، انتظار، صفت پارانویا یا ظرفیت کمال به خصوصیات شخصی نسبتاً ثابتی مربوطند که در رفتار نقش و سهم دارند. پس برای درک یا پیش بینی رفتار باید متغیرهای زیربنایی را بسنجیم. ولی رفتار درمانگرها و سنجشگرهای رفتار این دیدگاه سنتی در مورد شخصیت را قبول ندارند. آنها شخصیت را بر مبنای گرایشهای رفتاری افراد در وضعیتهای خاص بررسی میکنند آنها به جای جستجوی خصوصیات شخصیتی زیر بنایی دنبال تعامل رفتارها و وضعیتها .هستند در این نوع مفهوم ،بندی، شخصیت بیشتر شبیه مجموعه ای از تواناییها و مهارت هاست پرخاشگری و ،وابستگی مهارت هستند. همان طور که دوچرخه سواری مهارت است. اهداف سنجش رفتاری عبارتند از: الف- جمع آوری اطلاعاتی که با روشهای دیگر قابل دستیابی نیستند. ب- تکمیل سایر اطلاعات در چهارچوب رویکرد سنجش چند بعدی.
سه تفاوت عمده ی سنجش رفتاری (behavioral assessment) با سنجش سنتی
1-نمونه در مقابل علامت: در سنجش سنتی شناسایی خصوصیات شخصیتی پایدار از توصیف وضعیت مهم تر است. ولی در سنجش رفتاری، مهمترین نکته آن است که ابزار سنجش ها چقدر از رفتارها و وضعیتهای مورد نظر متخصص بالینی به خوبی نمونه میگیرد در این نوع سنجش بررسی اعماق شخصیت مهم نیست.
2-تحلیل کارکردی (functional analysis): تحلیل کارکردی یعنی تحلیل دقیق محرکهایی که پیش از رفتار وجود داشته اند و پیامدهای پس از آن فرض اصلی بر این است که رفتارها به خاطر پیامدهایشان آموخته میشوند و تداوم می‌یابند بنابراین متخصص بالینی برای تغییر دادن رفتار نامطلوب باید: ۱- محرک های تولید کننده رفتار 2- تقویت کنندههای پس از وقوع رفتار را بشناسند.
نکته بسیار مهم در تحلیل کارکردی توصیف ظریف و دقیق رفتار است رفتار مورد نظر باید به طور مشهود و قابل اندازه گیری توصیف شود تا ثبت میزان وقوع آن پایا باشد. شرایط کنترل کننده رفتار هم باید با همین دقت مشخص شود پیشایندها و پیامدها نیز باید با دقت تشریح شوند. زمان محل و افراد حاضر در هنگام بروز رفتار باید ثبت شوند. همچنین پیامدهای رفتار باید دقیقاً مشخص گردند.


اکثر رفتار درمانگرها روش تحلیل کارکردی خود را به حدی گسترش می‌دهند که متغیرهای ارگانیسمی را نیز در بر گیرد. متغیرهای ارگانیسمی شامل خصوصیات جسمی، فیزیوژلویک یا شناختی فرد میشوند که در مفهوم بندی مشکل و درمان نهایی وی اهمیت دارند. مثل سنجش نگرشها و باورهای افراد مستعد افسردگی. یک مدل مفید برای مفهوم بندی مشکلات بالینی بر مبنای دیدگاه رفتاری، مدل SORC است.
S: محرک های رفتار مشکل ساز O: متغیرهای ارگانیسمی مرتبط با رفتار مشکل ساز R: پاسخ یا رفتار مشکل ساز C: پیامدهای رفتار مشکل ساز
3-سنجش رفتاری یک فرایند پیوسته و مستمر است که قبل و در حین و پس از درمان کماکان صورت میگیرد سنجش رفتاری از این جهت مهم است که در انتخاب اولیه راهبردهای درمانی مؤثر است در مورد کارایی راهبردهای درمانی بازخورد میدهد ارزیابی اثر بخشی کلی درمان پس از اتمام آن را امکان پذیر میکند و عوامل وضعیتی خاصی را که ممکن است موجب تکرار رفتار مشکل ساز شوند مشخص میکند.
روشهای سنجش رفتاری
مصاحبه رفتاری: یکی از روشهای ارزیابی در سنجش ،رفتاری مصاحبه رفتاری است. مصاحبه رفتاری شامل موارد زیر است:
-برداشت کلی در مورد مشکل موجود؛
-متغیرهای حفظ کننده مشکل رفتاری؛
-داده های تاریخی مربوطه بررسی و سنجش نقاط قوت بیمار؛
-اقدامات قبلی بیمار برای کنار آمدن با مشکل؛
-توقعات و انتظارات بیمار در مورد درمان؛
-پی ریزی مقدمات و هدفهای درمان و بازگو کردن آنها برای بیمار.
نکته: در حال حاضر متخصصان بالینی رفتارگرا بیش از پیش به مصاحبه های تشخیصی ساخت دار استفاده کنند.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643