پاورپوینت فصل نهم 9 (فاشیسم در قدرت: خط مشی اقتصادی) کتاب فاشیسم و بنگاه های کلان اقتصادی دانیل گرن ترجمه دکتر رضا اسپیلی
در قالب ppt و در 28 اسلاید و قابل ویرایش
توضیحات
دولت فاشیستی به تنزل کارگر در حد برده و پایین آوردن دستمزدها راضی نیست. او منافع سرمایه داری را به روشی دیگر رواج میدهد به تدابیر اقتصادی گوناگون «تدبیر» یک کلمه است مسأله ی اقدام به حرکت دوباره اما ضعیف دستگاه «طبیعی» سرمایه داری نیست یا مسأله ی سوداندوزی دوباره از تولید و توزیع ثروت جدید بلکه کاملا ساده موضوع بازگرداندن سودها برای تشکیلات سرمایه داران با ابزار مصنوعی و به هزینه ی توده هاست.
البته این تدابیر به هیچ روی ویژه ی فاشیسم یا ناسیونال سوسیالیسم نمیباشند. اینان برادران همزادی هستند که در کشورهای دیگر از آنان سود میجویند و تنها در درجه با هم فرق دارند نه در نوع آنچه توصیفش مینماییم منحصر به فاشیسم نیست و بر خلاف آن چه عوام فریبان عامی میگویند هیچ گونه اقتصاد «فاشیستی» یا «ناسیونال سوسیالیستی» وجود ندارد اقتصاد فاشیستی تنها شکل حاد شدهی اقتصاد سرمایه داری «هدایت شده» است که ابتدا در آلمان دوره ی جنگ جهانی یکم و با نام کریگس ویرتشافت اقتصاد جنگ آزمایش شد.
این تدابیر به هیچ روی سرمایه ستیز نیستند. تنها ساده لوحان باور میدارند که فاشیسم انقلاب اقتصادی عملی است که سرمایه داری را از سکه میاندازد. اما دورنمای گسترده ی این اقدامات دولت فاشیستی را عمیقتر از آنچه که در ابتدا دیده میشد نشان میدهد باید بیشتر و بیشتر راههای معروف به لیبرال» یا «ارتدوکس» را پس زد.
فاشيسم لبریز از سپاسگزاری از بنگاههای کلان اقتصادی که به آن کمک مالی کرده بودند، به قدرت که رسید کلمات و اعمالش مناسب ترین نوع اصول اقتصاد آزاد را نشان داد فاشیسم قصدش را به علاقه و حمایت - به هر شکل ممکن از مالکیت خصوصی و ابتکار عمل فردی اعلام داشت با خشونت ایده ی دخالت دولت در تولید را رد کرد.
اما دولت فاشیستی تنها تا جایی که آقایان سرمایه دار از آن خواستند تا در موضوعات شخصی شان دخالت نکند در کنارشان ایستاد کم ترین حد مالیات و کمرنگ ترین شکل کنترل را بر آنان اعمال کرد اما همواره آماده است تا هر جایی که این آقایان نمیتوانند در سختیها به خودشان کمک کنند به دادشان برسد.
در هر بحرانی فوری در خدمتشان است زیانهایشان را «اجتماعی» میکند و داد و ستدهایشان را دوباره رونق میدهد و با سفارشهایش آنان را زنده نگه میدارد خلاصه آن که جریان ،حوادث به زودی فاشیسم را مجبور ساخت تا چرخش شدیدی به برنامه هایش بدهد. فاشیسم با شور و شوق بیشتر از همه جا در آلمان، با یک برنامه ی عظیم تسلیحاتی در خدمت احیای منافع بنگاههای کلان اقتصادی بود. فاشیسم با چرخهایی که به صورت نامحسوسی آنها را از اقتصاد سرمایه داری بازار آزاد به خودکفایی و اقتصاد جنگ راهنمایی میکرد به سرعت حرکت کرد.
اگر فاشیسم در نشان دادن نیتهای خوب خود عجله نمیکرد به این زودی به قدرت نمیرسید. فاشیسم انحصاراتی را که دولت پدید میآورد و بر آنها نظارت داشت به سرمایه داری خصوصی بازگرداند.
در ایتالیا
کمی پس از لشکرکشی به رم موسولینی بیان داشت: «ما باید آن وظایفی که دولت، صلاحیت اجرایشان را ندارد و بد اجرا میشوند از دولت بگیریم.» «من عقیده دارم که دولت باید از وظایف اقتصادی خود به ویژه آنهایی که از طریق انحصار انجام میشوند چشم پوشی کند چراکه دولت در این موارد فاقد صلاحیت است...» «ما باید بر راه آهن دولتی خدمات پستی دولتی و بیمه ی دولتی خط بطلان بکشیم.» انحصارهای بزرگ پس از آن که ضعیف شدند به ابتکار بخش خصوصی بازگشتند حق انحصاری کبریت به «کنسرسیوم سازندگان کبریت» واگذار شد دولت همچنین از سیستم تلفن (۱۹۲۵) و انجام خدمات. عمومی مختلف دست کشید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643