پاورپوینت فصل نوزدهم 19 (سازمانهای رسمی ) کتاب مبانی جامعهشناسی مؤلف: بروس کوهن مترجمان: غلامعباس توسلی، رضا فاضل
در قالب ppt و در 15 اسلاید وقابل ویرایش
فهرست مطالب
۱۹-۱ تعریف
۱۹-۲ سازمان رسمی و دیوان سالاری ( دستگاه اداری
19-3 سازمانهای به شدت ساختمند و سازمانهای کمتر ساختمند
۱۹-۴ سازمان دیوان سالارانه ( بوروکراتیک)
19-5 ویژگیهای دیوان سالاری
19-6 دیوان سالاری آرمانی و دیوان سالاری واقعی
۱۹-۷ مزایای دیوان سالاری
19-8 ساختار رسمی و غیر رسمی
۱۹-۹ ارتباطات
۱۹-۱۰ رهبری آمرانه و رهبری دموکراتیک
۱۹-۱۱ الیگارشی ( حکومت متنفذان)
۱۹-۱۲ واکنشهای فرد در برابر دیوان سالاری
۱۹-۱۳ تغییر سازمانی
۱۹-۱ تعریف
جامعه شناسان نهادهای اجتماعی و سازمانهای رسمی و غیر رسمی را از یکدیگر متمایز میدانند نهادهای اجتماعی که در فصل هفتم مورد بحث قرار گرفتند نظامهایی از هنجارها و ارزشهایی است که به جامعه در شناخت و وصول به اهداف معینی کمک میکنند پنج نهاد اصلی اجتماعی عبارت اند از نهاد خانواده نهاد آموزش و پرورش نهاد دینی نهاد اقتصادی و نهاد حکومتی اهداف نهادهای اجتماعی دامنه گسترده ای دارند و ارزشهایی که از آنها سرچشمه میگیرد، اساس شیوه زندگی جامعه است. از طرف دیگر سازمانهای رسمی متشکل از گروههایی از افراد نه نظامهای هنجاری و ارزشی است که تلاشهای خود را برای دستیابی به هدف تعریف شده و کاملاً مشخصی هماهنگ میکنند. سازمانهای رسمی نسبتاً وسیع هستند و دارای قوانین و مقررات معین و سلسله مراتب مشخصی از اقتدار و مسئولیت اند.
مثال 1
دولت ارتش ،بانک شرکت اتومبیل سازی و دانشگاه نمونه هایی از سازمانهای رسمی است یک گروه هنری گروهی از دوستان و اعضای یک مجتمع ساختمانی را میتوان نمونه ای از سازمانهای غیر رسمی به شمار آورد.
۱۹-۲ سازمان رسمی و دیوان سالاری دستگاه اداری
چنان که ذکر شد سازمان رسمی از گروهی از افراد تشکیل یافته است که برای دستیابی به هدف مشخصی در کنار هم جمع شده اند. دیوان سالاری سلسله مراتبی از قدرت و مسئولیت است که سازمان رسمی برای هماهنگی فعالیتها و دستیابی به هدفهای تعیین شده خود آن را به کار میگیرد.
مثال ۲
شرکت خودرو سازی یک سازمان رسمی است که به منظور تولید اتومبیل و فروش آن و کسب سود فعالیت میکند. این شرکت برای نیل به این هدفها باید یک دستگاه اداری کارآمد و اثر بخش ایجاد کند تا فعالیت کارکنان و سلسله مراتب این فعالیتها را تنظیم کند.
2- تفاوت اصلی میان سازمان به شدت ساختمند و سازمان کمتر ساختمند انعطاف پذیر به میزان خود مختاری در این دو نوع سازمان بستگی دارد. در سازمان به شدت ساختمند اعضا باید از مقررات جاری سازمان بی چون و چرا پیروی کنند. این مقررات را مدیران که گروه کوچکی در سلسله مراتب سازمانی اند. تهیه و تنظیم میکنند و به اجرا در میآورند سازمانهای کمتر ساختمند، از خود مختاری بیشتری برخوردارند در این گونه سازمانها افراد اجازه دارند سلیقه شخصی را نیز در کارهایشان دخالت دهند و گاهی اوقات از دستورالعملهای سازمان سرپیچی کنند. به علاوه در سازمان کمتر ساختمند بسیاری از اعضا در فرایند تصمیم گیری شرکت میکنند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643