پاورپوینت فصل هجدهم 18 (رشد هیجانی و اجتماعی در اوار بزرگسالی (پیری) )کتاب روان شناسی رشد (از نوجوانی تا پایان زندگی) جلد دوم 2 مؤلف لورا برک مترجم یحیی سید محمد
در قالب ppt و در 30 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب
نظریه اریکسون: انسجام خود در برابر ناامیدی
نظریه های دیگر رشد روانی - اجتماعی در اواخر بزرگسالی
تکالیف انسجام خود از نظر یک و فراتر رفتن از خود از نظر ژوان اریکسون
خبرگی هیجانی از نظر لابووی - ویف
یادآوری گذشته ها و مرور زندگی. ثبات و تغییر در خود پنداره و شخصیت
خودپنداره ایمن و چندوجهی
انعطاف پذیری خوشایندی معاشرتی بودن و پذیرش تغییر
معنویت و دین داری
تفاوتهای فردی در سلامت روانی کنترل در برابر وابستگی
سلامتی
تغییرات زندگی ناگوار
حمایت اجتماعی و تعامل اجتماعی
دنیای اجتماعی در حال تغییر نظریه های اجتماعی پیری
موقعیتهای اجتماعی پیری جوامع محله ها و مسکن روابط در اواخر بزرگسالی
زندگی زناشویی
طلاق و ازدواج مجدد
بیوگی۔
سالخوردگان ازدواج نکرده و بدون فرزند
خواهر - برادرها
روابط دوستی
روابط با فرزندان بزرگسال
روابط با نوه های بزرگسال و نبیره ها
بدرفتاری با سالخوردگان
بازنشستگی و فراغت
تصمیم گیری برای بازنشستگی
سازگاری با بازنشستگی
فعالیتهای اوقات فراغت
پیری موفقیت آمیز
آخرین تعارض روان شناختی نظریه اریکسون (۱۹۵۰)، انسجام خود در برابر نا امیدی، کنار آمدن با زندگی را شامل میشود افرادی که به انسجام میرسند از دستاوردهای خود احساس کامل بودن و رضایت میکنند. آنها با آمیزه پیروزیها و ناامیدیهایی که جزه اجتناب ناپذیر روابط عاشقانه فرزند پروری، کار، روابط دوستی و مشارکت در جامعه هستند، سازگار شده اند. آنها میدانند که مسیرهایی را که دنبال کردند ترک کردند و هرگز انتخاب نکردند برای ساختن یک زندگی هدفمند ضروری بوده اند.
به عقیده رابرت یک (۱۹۶۸)، تعارض انسجام خود در برابر ناامیدی اریکسون، از سه تکلیف مجزا تشکیل میشود: نمایز خود در برابر دل مشغولی به کار - نقش بعد از بازنشستگی سالخوردگانی که خود را شدیداً وقف مشاغل خویش کرده اند باید از طریق خانواده روابط دوستی و نقشهای اجتماعی که به اندازه زندگی شغلی رضایت بخش هستند راههای دیگری را برای تأیید کردن احساس ارزشمندی خود پیدا کند.
شخصیت معاشرتی والت و روت باعث شده بود که اعضای خانواده و دوستان علاقه زیادی به رفت و آمد با آنها داشته باشند. در مقابل، ماهیت یکدنده و لجوج دیک بدان معنی بود که او و گولدی به مدت چندین سال، شبکه ارتباط اجتماعی محدودتری داشته باشند. قبلاً اشاره کردیم که برون گرایان مانند) والت و (روت) در مقایسه با درون گرایان و افرادی مانند دیک که مهارت های اجتماعی ضعیفی دارند کماکان با افراد بیشتری معاشرت میکنند با این حال، پژوهش مقطعی و طولی نشان میدهد که اندازه شبکه های اجتماعی و بنابراین مقدار تعامل اجتماعی تقریباً در همه کاهش مییابند (آنتونوچی اکیاما و تاکاهاشی ۱۲۰۰۴ ،لانگ استادینگر و کارستنسن، ۱۹۹۸)، این یافته، تناقضی را نشان میدهد اگر تعامل اجتماعی و حمایت اجتماعی برای سلامت روانی ضروری هستند، در این صورت چگونه امکان دارد که سالخوردگان کمتر تعامل کنند و با این حال عموماً از زندگی خود راضی و کمتر از جوانان افسرده باشند؟
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643