مقاله و مبانی نظری خودشناسی انسجامی ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

مقاله و مبانی نظری خودشناسی انسجامی

(0)
(0)

پاورپوینت

مقاله و مبانی نظری خودشناسی انسجامی
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
0
29,000 تومان
موجود

توضیحات

مقاله و مبانی نظری خودشناسی انسجامی

در قالب word و در 4 صفحه و قابل ویرایش و دارای منابع 2025 و 1403

 

 

خودشناسی انسجامی
ازنظر منطقی خود را نمیپاسختوان تعریف کرد، به این دلیل که در تعریف خود باید از مشتقات مفهومی آن بهرهپاسخمند شد که البته این کفایت نمیپاسخکند(روسلر، 2025). در کل خود به دو صورت موردبررسی قرارگرفته است، از دیدگاه شناختی کلیستروم خود را به‌عنوان بازنمایی ذهنی خویش یا به بیانی دیگر بیانگر شناخت ما نسبت به خود است و از نگاهی دیگر خود را می‌توان به‌عنوان تمامیت وجودی و گونه‌ای سازمانپاسخیابی وسیع، شامل تمام فعالیت‌های روانی در قالب واحدی یکپارچه، در نظر گرفت. خودشناسی، یعنی آگاهی نسبت به حالات ظاهری و روانی و توان احساس تمایز، تداوم وپیوستگی ونسبت دادن آن‌ها نسبت به خویشتن هست (صدقی،1400).
درباره‌ خود نظرات‌ زيادي‌ وجود دارد که ‌مي‌توان‌ کلیت آن‌ را به‌عنوان‌ روانپاسخشناسي‌ خود قلمداد نمود. خودشناسی نوعی فرآیند روان‌شناختی پویا، سازشپاسخیافته وانسجام بخش است که ماهیتی زمانی دارد. درپژوهشپاسخهای اولیه این سازه به دو وجه تجربه‌ای وتاملی تقسیم می‌شد. خودشناسی تجربه‌ای، پردازش پذیرنده اطلاعات مرتبط باخود است که برحسب تغییرات لحظه‌به‌لحظه وپویای آن درزمان حال صورت می‌پذیرد. خودشناسی تجربه‌ای دروندادی بلافصل ازتجارب فردی فراهم می‌آورد که برای مقابله با چالش-ها ودستپاسخیابی به اهداف پیشپاسخروی، الزامی است وهمچنین ازصورخودکار وبیپاسخاختیار پاسخدهی جلوگیری می‌کند. ازسویی دیگر، خودشناسی تاملی عبارت است از پردازش شناختی اطلاعات مربوط به خود که مرتبط با گذشته است. درخودشناسی تاملی، فرد ازطریق کنش‌های شناختی عالی وپیچیدهپاسختر به تحلیل تجارب فردی می‌پردازد و از این رهگذر به طرح‌های ذهنی پیچیده‌تری دست می‌یابد که سازشپاسخیافتگی او را تسهیل می‌کنند(چلبی، 2025).
خودشناسی تجربه ای و تاملی با گستره وسیعی از متغیرها به گونه ای مشابه همبسته می‌باشند. در مواجهه با شرایط دشوار و چالش برانگیز که نیازمند توجه دقیق به خود، در زمان حال است، خودشناسی تجربه ای غلبه دارد. در این گونه وضعیت ها متکی شدن به خودشناسی تاملی می‌تواند موجب پاسخ دهی عادت گونه که ارتباط اندکی را با واقعیات دارد موجب شود، برعکس، خودشناسی تجربه ای بدون بهره گیری از خودشناسی تاملی به ناکامی در بهره گیری از بینش ها و تجارب گذشته در جهت تحلیل و شناخت شرایط کنونی خواهد انجامید. بدین سبب این دو نوع خودشناسی، ارتباط تنگاتنگ دارند و در هم تنیده هستند(زینلی عراقی و صادقی افجه، 1400).
خودشناسی تجربه‌ای و تاملی بایکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند ومجموعا سازه‌ای یکپارچه، واحد ومنسجم راتشکیل می‌دهند و با گستره وسیعی ازمتغیرها به گونه‌ای مشابه همبستهپاسخاند. این سازه رامی‌توان "خودشناسی انسجامی" قلمداد نمود که ناظر به کوششی سازمانپاسخیافته برای فهم تجارب خود درخلالپاسخزمان ودرجهت دستیابی به فهمپاسخ بهتری ازخویشتن هست(پارلادا، 2024).

 

 

منابع
اسدی, فروغ, خدابخش پیرکلانی, روشنک و مهری نژاد, سید ابوالقاسم (1401). نقش خودتنظیمی هیجانی، مکانیزم‌های دفاعی و خودشناسی انسجامی در پیش‌بینی کیفیت روابط بین فردی دانشجویان. فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی, 17(67), 1-11.
صدقی، پروین (۱۴۰۰).بررسی نقش میانجی خودشناسی انسجامی در رابطه بین مؤلفه‌های دلبستگی والدین با خودپنداره دانش‌آموزان. رساله دکترای روانشناسی عمومی, دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.

Roessler, J. (2025). Understanding Baseless Self-Knowledge. Philosophisches Jahrbuch, 131(2), 137-154.‏
Cholbi, M. (2025). Respect, Self-respect, and Self-knowledge. The Monist, 108(1), 70-80.‏
Qin, G. (2024). Metaphor, subjectivity and self-knowledge in Edward St. Aubyn’s novels. Textual Practice, 1-21.‏

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

کردستان سقز استان : کردستان - شهرستان : سقز - بخش : مرکزی - شهر : سقز - محله : حاجی آباد - خیابان پردیس - کوچه پرتو3 - پلاک : 6.0 - طبقه : 1
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com