پاورپوینت حس جسمی – احشایی
در قالب pptx و 45 اسلاید و قابل ویرایش
فهرست مطالب::
حس لامسه، حساسیت جسمی – احشایی
نقاط لمس و آستانه
پراکندگی نقاط لمس
گیرنده های مکانیکی
گیرنده های فشار پوست
گیرنده های تماس
گیرنده های لرزشی
بافت شناسی گیرنده های مکانیکی
عمل گیرنده های مکانیکی
احساس وضعی – عضلانی
جنبه های اجتماعی تماس
حساسیت حرارتی
احساس حرارت پوست
سازش
نقاط سرما و گرما
گیرنده های سرما و گرما
بافت شناسی
حس درد
انواع درد
آستانه درد
سازش
نقاط درد و گیرنده های درد
ویژگی گیرنده های درد
تارهای مرکز رسان درد
راه های عصبی حسی جسمی – احشایی
احساس سرما، گرما، فشار و غیره به عنوان کیفیت حس لامسه به شمار میآیند. از سال 1890 میلادی روشن شده است که پوست بدن در تمام نقاط برای کیفیت های یکسان، حساس نیست. آزمایش ها و تحقیق های «فری» و «گلدشایدر» و دیگران نشان میدهد که قسمت هایی از پوست نسبت به سرما، قسمتی نسبت به گرما، قسمتی نسبت به تماس و قسمتی دیگر نسبت به درد حساس اند. نقاط دیگر سطح پوست که بین مناطق حساس قرار دارند، عموماً از خود حساسیتی نشان نمیدهند. نتایج به دست آمده همراه با اطلاعات محققان، امکان تقسیم بندی حس لامسه را به حس فشار و تماس، حس گرما و سرما و حس درد فراهم ساخته، و امروزه در زمینۀ هر یک از این حواس، اطلاعات قابل توجهی در اختیار است. در این قسمت، علاوه بر توضیح حس لامسه (فشار و تماس، گرما و سرما و درد) به احساس احشایی نیز اشاره خواهیم کرد؛ به همین جهت، مجموع این حواس را «حواس جسمی – احشایی» مینامند و فرق آن با سایر حواسی که تاکنون صحبت کردیم در این است که گیرنده های این حواس مانند گیرنده های بینایی و شنوایی، در یک ارگان خاص قرار ندارند؛ بلکه در تمام سطح بدن پراکنده اند. تارهای مرکز رسان به اعصاب مخصوصی مرتبط نیستند؛ بلکه مشترکاً با اعصاب در ارتباط اند.
آزمایش های فری و دیگران نشان میدهد که پراکندگی نقاط لمس در انگشتان و لب، از همه جا بیشتر است، در حالی که نقاط لمس در بازوها و ران و پشت، کمتر است.
به منظور تعیین نقاط لمس، به علت دشواری آزمایش، از روش تعیین آستانۀ اختلاف فضایی استفاده میکنند، بدین ترتیب که سر دو سوزن پرگار را در فواصل مختلف، به طوری که آزمودنی متوجه نشود، هم زمان، به سطح پوست بازو و ران او نزدیک میکنند تا هنگامی که تماس هر یک از دو سوزن پرگار را جداگانه احساس نماید؛ در این حال، کمترین فاصلۀ بین دو سوزن را که جداگانه احساس میشود، «آستانۀ فضایی» مینامند. شکل 1 – 6 حساسیت و آستانۀ فضایی را در قسمت های مختلف سطح بدن نشان میدهد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643