پاورپوینت قسمت اول فصل اول1 (پول ) کتاب بانکداری داخلی ( تجهیزات منابع پولی)نویسنده محمد بهمند و محمود بهمنی ,

menuordersearch
academixfile.ir
قبلی
بعدی

پاورپوینت قسمت اول فصل اول1 (پول ) کتاب بانکداری داخلی ( تجهیزات منابع پولی)نویسنده محمد بهمند و محمود بهمنی

(0)
(0)

پاورپوینت

پاورپوینت قسمت اول فصل اول1 (پول ) کتاب بانکداری داخلی ( تجهیزات منابع پولی)نویسنده محمد بهمند و محمود بهمنی
رنگ و مدل کالا
پاورپوینت
تعداد
+
_
عدد
27,000 تومان
موجود

توضیحات

پاورپوینت قسمت اول فصل اول1 (پول ) کتاب بانکداری داخلی ( تجهیزات منابع پولی)نویسنده محمد بهمند و محمود بهمنی

در قالب pptx و در 17 اسلاید و قابل ویرایش

 

 

فهرست مطالب::

 

بخش اول :پیدایش پول

بخش دوم: ویژگی های پول

بخش سوم:پول و جانشینان پول

بخش چهارم:گذری گوتاه بر نقش پول در اقتصاد

 

 

بخش اول - پیدایش پول
1- کالا، واسطه مبادله
الف - امکان تعیین ارزش کالا براساس قبول واحد معینی که مورد تایید طرفین معامله باشد نبود .
ب - یافتن طرفین مبادله دو کالا (گوسفند و گندم) که هر دو نیاز به کالاهای عرضه شده طرف دیگر داشته و آماده مبادله باشند چندان آسان نبود.

    بشر در ابتدا برای حل چنین مشکلاتی اشیا و یا کالاهایی را به عنوان واسطه مبادلات به جهت سهولت داد و ستد انتخاب کرد و انتخاب آن بستگی به نوع و فراوانی آن شی یا کالای واسطه در آن محدوده یا شهر داشت مثل صدف در سواحل دریا و گوسفند و گاو در نواحی کوهستانی و معتدل. در همان زمان هم برای حفظ مقدارعددی مبادلات یا نتیجه معاملات از ریسمانهای گره دار یا چوبخط بهره میچسبند .
 
    گرچه با انتخاب کالاهای واسط دو اشکال اساسی فوق ظاهراً حل شده بود اما گاهی کالای واسط نیز به علت غیر قابل تقسیم بودن مانع انجام معاملات کوچک میگردید و یا به علت حجم زیاد و ارزش کم نقش اساسی را که ذخیره کالای واسطه تا زمان احتیاج به معامله باشد غیر ممکن میساخت و در بعضی مواقع نگهداری کالای واسطه به علت فسادپذیری امکان نداشت.


 

2- مسکوک فلزی
تنوع تولید و لزوم رفع نیاز بشر از تولیدات مختلف در سیر گسترش اقتصاد کشورها موجب پیدایش دو کالای اقتصادی با ثبات ارزش نسبی که مورد قبول عامه باشد گردید و این دو کالای فلزی طلا و نقره بود .
  پس از آنکه فلزات قیمتی (طلا و نقره) کشف شد و مزایا و وجوه تمایز آنها نسبت به کالاهای دیگر به ویژه فلزاتی مثل آهن و مس و مفرغ شناخته شد جایگزین وسایل مبادلاتی قبلی که فاقد خصوصیات فیزیکی طلا و نقره شدند و به عنوان پول مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان مسولان امور در جوامع مختلف برای رونق داد و ستد و توسعه تجارت نسبت به ضرب سکه های طلا و نقره اقدام نمودند. برای انجام این کار، شمش های طلا و نقره را به سکه های کوچک و متنوع تبدیل و سپس آنها را به مهر خود ممهور و در قلمرو جغرافیایی خویش رایج ساختند .
    بطوریکه مورخان می‌گویند اختراع سکه از سده هفتم پیش از میلاد مسیح در کشور لیدی پا گرفته، ولی در اکتشافاتی که اخیراً در کشور هندوستان شده مسکوکاتی بدست آمده که ظاهراً مربوط به پنج هزار سال قبل است .
    هرودوت مورخ سده پنجم قبل از میلاد مسیح می‌نویسد : در میان مردم و ملت هایی که ما میشناسیم مردمان لیدی نخستین کسانی هستند که برای مصرف خود از زر و سیم سکه زدند .
      البته گروهی از محققین علومباستان شناسی معتقدند که این افراد (ضرب کنندگان سکه) مهاجرین یونانی بودند که در خدمت دولت لیدی سکه زدند و جهانیان این اختراع را که پس از اختراع خط بزرگترین اختراع است مدیون یونانی ها میدانند .
پیش از روی کار آمدن هخامنشیان و سقوط کشور لیدی، ایرانیان از اختراع پول و رواج آن در خاک همسایه خود آگاهی داشته اند زیرا پس از فتح لیدی به دست کوروش که این سرزمین نیز در قلمرو حکومت هخامنشیان درآمد در اکروسارس پایتخت لیدی کارگاه سکه زنی (ضرابخانه) وجود داشته و به تحقیق دانشمندان امروزی ثابت شده که اختراع سکه در روزگار شهریاری خاندان مرمناد اتفاق افتاده است .
اولین سکه ای که در ایران رواج یافت، در زمان داریوش اول (516 ق.م) ضرب شد و نام آن دریک بود. هرودوت در مورد ضرب سکه دریک می‌گوید : او شاهی بود که از خود یادبودی گذارد که هرگز هیچ شاهی از خود باقی نگذاشته بود. و سکه دیگری که رواج داشت شکل بود به وزن 5/6 گرم نقره.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643