پاورپوینت قسمت دوم فصل سوم 3 (وکالت) کتاب بانکداری داخلی ( تجهیزات منابع پولی)نویسنده محمد بهمند و محمود بهمنی
در قالب pptx و در 11 اسلاید و قابل ویرایش
توضیحات تکمیلی::
بخش اول _ تعریف و مدت وکالت
۱- تعریف :
ماده ۶۵۶ ق.م : وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینمایند .
انتخاب وکیل برای اموری است که موکل اهلیت قانونی دارد و میتواند آن را انجام دهد لذا وکیل نیز باید از همان اهلیت قانونی برخوردار باشد .
ماده ۶۶۲ ق.م : وکالت باید در امری داده شود که خود موکل بتواند آنرا بجا آورد وکیل هم باید کسی باشد که برای انجام آن امر اهلیت داشته باشد .
ماده ۶۵۷ ق.م : تحقق وکالت منوط به قبول وکیل است .
ماده ۶۷۲ ق.م : وکیل در امری نمیتواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد مگر اینکه صریحا یا بدلالت قرائن وکیل در توکیل باشد .
توجه : وکیل در موقع انجام وضایفی که در وکالتنامه ذکر شده و او پذیرفته است باید قبل از امضاء بنویسد (به وکالت از طرف .......) سپس امضاء کند.
۲- مدت وکالت :
وکالت ممکن است برای مدت معینی باشد یا نامحدود. اگر وکالت برای مدت معینی باشد ضرورتا باید سررسید وکالتنامه در کارت نمونه امضاء و کارت حساب جاری یادداشت شود تا در هر مراجعه تاریخ سررسید به نظر برسد چون اگر بانک دستوری را پس از انقضای مدت وکالتنامه از وکیل پذیرفت در مقابل صاحب حساب مسول خواهد بود. در مواقعی که وکالتنامه رسمی است و مدتی از تاریخ صدور وکالتنامه رسمی گذشته است به منظور اطمینان از ابقای وکالت رسمی، لازم است مراتب کتبا از دفترخانه اسناد رسمی که صادرکننده وکالتنامه است استفسار شود تا چنانچه موکل پس از صدور وکالتنامه تا زمانی که از دفترخانه استعلام شده است وکیل خود را عزل نکرده باشد نسبت به تقاضای وکیل ترتیب اثر داده شود. برای حفظ و نگهداری وکالتنامه ها لازم است هر وکالتنامه را با شماره خاصی مشخص و در حساب های انتظامی ثبت کرده و سپس جزء اسناد حساب جاری بایگانی شود که در مواقع لزوم مراجعه به آن آسان باشد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643