مقاله و مبانی نظری مواد غذایی ارگانیک و بازاریابی شبکه های اجتماعی ,

menuordersearch
academixfile.ir

توضیحات

مقاله و مبانی نظری مواد غذایی ارگانیک و بازاریابی رسانه اجتماعی

در قالب word, ودر 87 صفحه وقابل ویرایش

 

فهرست مطالب::

مواد غذایی ارگانیک
2-2-1-تعریف مواد غذایی ارگانیک
2-2-2-انگیزه های خرید مواد غذایی ارگانیک
3-2-2-خریداران مواد غذایی ارگانیک
4-2-2-بازاریابی سبز
2-2-5 نگرش و قصد مصرف کنندگان مواد غذایی ارگانیک
2-2-7 اولیت بندی مصرف محصولات ارگانیک
2-2-8 عوامل موثر بر نگرش مصرف محصولات ارگانیک
2-2-9 اعتبار و اعتماد در رابطه با سیستم غذایی
1-اعتماد شخصی
2-اعتماد سیستمیک
2-2-10 نقش اعتماد در خرید مواد غذایی ارگانیک
2-2-11 اعتماد به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی
3-2 شبکه های اجتماعی
1-3-2 تعریف شبکه های اجتماعی
2-3-2 انواع شبکه های اجتماعی
3-3-2 بازاریابی در شبکه های اجتماعی
4-2 اعتماد
1-4-2 -تعریف اعتماد

2-4-2 اعتماد در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی
2-4-3 بازاریابی مبتنی بر رسانه اجتماعی
2-4-4 چالش های اعتبار سیستم مواد غذایی
2-4-5 جوانب حفظ اعتبار محصولات ارگانیک    
2-5 استراتژی بازاریابی در شبکه اجتماعی
2-5-1 تعریف استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی
2-5-2 رسانه های اجتماعی
2-5-3 استراتژی بازاریابی    
2-5-4 تعاملات در استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی
2-5-5 تفاوت استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی و بازاریابی سنتی
2-5-6 مفهوم سازی فرایند توسعه استراتژی بازاریابی رسانه اجتماعی
2-5-6-1 محرک ها
انگیزه استفاده از رسانه های اجتماعی مشتریان
2-5-6-2 ورودی ها
1-ابتکارات مشارکت رسانه های اجتماعی شرکت ها

ابتکارات تعامل مبتنی بر وظیفه
ابتکارات تعامل تجربی

رفتارهای مشتریان در شبکه های اجتماعی
2-5-6-3 توان عملیاتی
ارتباط اجتماعی
تعامل اجتماعی
2-5-6-4 خروجی ها
1-تعامل با مشتری
2-6 طبقه بندی استراتژی های بازاریابی رسانه اجتماعی
2-7 معیارهای طبقه بندی استراتژی های بازاریابی رسانه اجتماعی
2-7-2 تعاملات دو طرفه
2-7-3 تعامل مشارکتی
2-8 انواع استراتژی های بازاریابی رسانه اجتماعی    
2-8-1 استراتژی تجارت اجتماعی
2-8-2 استراتژی محتوای رسانه اجتماعی
2-8-3 استراتژی نظارت اجتماعی
2-8-4 استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی
2-9 پیشینه تحقیق    
2-9-1 تحقیقات داخلی
2-9-2 تحقیقات خارجی2
-10 مدل مفهومی
2-11 جمع بندی
منابع

 

 

قسمتی از متن فایل::
2-2-مواد غذایی ارگانیک
2-2-1-تعریف مواد غذایی ارگانیک
"ﺟﻨﺒﺶ ﻏﺬاﻫﺎي ارﮔﺎﻧﻴﻚ" ﺑﻪ ﻋﻨﻮان واﻛﻨﺸﻲ ﺑﻪ روشﻫﺎي ﻣﺮﺳﻮم ﻛﺸﺎورزي ﺷﺮوع ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺷﺪت واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ آﻓﺖﻛﺶﻫﺎ، ﻛﻮدﻫﺎي ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، آﻧﺘﻲﺑﻴﻮﺗﻴﻚﻫﺎ و ﻫﻮرﻣﻮنﻫﺎي ر ﺷﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻓﺮض ﻣﻲ ﺷﻮد ﺑﺮاي ﺳﻼﻣﺖ اﻧﺴﺎن و ﻧﻴﺰ ﻣﺤﻴﻂزﻳﺴﺖ ﻣﻀﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﺗﻘﺎﺿﺎ ﺑﺮاي ﻏﺬاﻫﺎي ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ در ﻃﻮل دﻫﻪ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﮔﺴﺘﺮش ﭘﻴﺪا ﻛﺮده اﺳﺖ و اﻧﺘﻈﺎر ﻣﻲرود ﻛﻪ در آﻳﻨﺪه ﻧﻴﺰ اداﻣﻪ ﻳﺎﺑﺪ.
ﻛﺸﺎورزي ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺟﺎﻣﻊ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ ﻫﺪف اﺻﻠﻲ آن ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺳﺎزي ﺳﻼﻣﺖ و ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻳﻚ واﺑﺴﺘﮕﻲ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﺑﻪ ﺧﺎک, زﻧﺪﮔﻲ ﻃﺒﻴﻌﻲ, ﮔﻴﺎﻫﺎن, ﺣﻴﻮاﻧﺎت و ﻣﺮدم ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ .(UNCTAD, 2006) ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﻛﺎﻻﻫﺎﻳﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂزﻳﺴﺖ اﺣﺘﺮام ﻣﻲﮔﺬارﻧﺪ و ﺑﺪون استفاده از ﺳﻤﻮم ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، ﻋﻠﻒﻛﺶﻫﺎ، ﻛﻮد ﻫﺎي ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، ﻫﻮرﻣﻮن ﻫﺎي رﺷﺪ، آﻧﺘﻲﺑﻴﻮﺗﻴﻚﻫﺎ ﻳﺎ دﺳﺘﻜﺎريﻫﺎي ژﻧﺘﻴﻜﻲ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ (ﭼﻦ، ٢٠٠٩). ﺗﻮﻟﻴﺪ ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ اﺳﺖ از ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺷﻴﻮهﻫﺎي زیست محیطی , ﺳﻄﺢ ﺑﺎﻻي ﺗﻨﻮع زﻳﺴﺘﻲ, ﺣﻔﺎﻇﺖ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ، اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ﺑﺎﻻي ﻧﮕﻬﺪاري، ﭘﺮورش ﺣﻴﻮاﻧﺎت ﺑﻪ ﺷﻴﻮه ي ﺳﺎلم و در ﻧﻬﺎﻳﺖ اراﺋﻪ محصولات ﺑﺎ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﺑﺎﻻ ﺑﺮاي ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ ﺗﻘﺎﺿﺎي ﻣﺼﺮف ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن (دﻣﮕﻴﺴﺘﺮﻳﺲ و ﮔﺮاﺳﻴﺎ، ٢٠٠٨) (ﻣﺎﻳﺎ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١١)
ﻏﺬاﻫﺎي ار ﮔﺎﻧﻴﻚ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از ﻏﺬا ﻫﺎي ﺣﻴﻮاﻧﻲ و گیاهی که در تولید آن از سیستم های طبیعی استفاده شده و اصلاح ژنتیک و مواد شیمیایی شامل حشره کش، ﻗﺎرچ ﻛﺶ، آﻓﺖ ﻛﺶ و ﻋﻠﻒ ﻛﺶ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻛﺎر ﻧﺮﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﻃﺮﻓﺪاري از ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و آﻏﺸﺘﻪ ﻧﻜﺮدن ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺎ ﻣﻮاد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺗﻬﻴﻪ ﻏﺬاي ﭘﺎک، از اﻫﺪاف ﻣﻬم در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻏﺬاي ارﮔﺎﻧﻴﻚ اﺳﺖ، ﻳﻌﻨﻲ ﺑﻪ ﻫم ﻧﺰدن ﻗﻮاﻧﻴﻦ ﻃﺒﻴﻌﺖ و ﭼﺮﺧﻪ ﻫﺎي ﺣﻴﺎﺗﻲ ﻣﺜﻞ ﭼﺮﺧﻪ آب، ﭼﺮﺧﻪ ﻛﺮﺑﻦ و دﻧﻴﺎﻳﻲ ﻋﺎري از ﺳم. (دﻛﺘﺮ رزا زاوﺷﻲ و دﻛﺘﺮ ﻣﺼﻄﻔﻲ ﻧﻮروزي؛ ﻣﻘﺎﻟﻪي ﻏﺬاﻫﺎي ارﮔﺎﻧﻴﻚ-وﺑﺴﺎﻳﺖ ﺗﺒﻴﺎن)
ﺗﻌﺎرﻳﻒ ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﺮاي ﻣﻮاد و ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ وﺟﻮد دارد اﻣﺎ ﺑﻪﻃﻮر ﺳﺎده ﻣﻲﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻﺗﻲ ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد ﻛﻪ در ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ ﻛﺎﺷﺖ، ﭘﺮورش و ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻧﻬﺎ از ﭼﺮﺧﻪﻫﺎي ﺳﺎزﮔﺎر ﺑﺎ ﻃﺒﻴﻌﺖ ا ﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد. در ﺣﻘﻴﻘﺖ در ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻳﻦ ﻧﻮع ﻣﺤﺼﻮﻻت از ﻫﻴﭻ ﻧﻮع ﻣﻮاد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ا ﺳﺘﻔﺎده ﻧﺸﺪه ا ﺳﺖ ﺑﻪ ﻋﻼوه ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ ﻧﻴﺰ آﺳﻴﺐ ﻧﻤﻲرﺳﺎﻧﺪ. در واﻗﻊ ﻣﻲﺗﻮان ﮔﻔﺖ سیستم ﻛﺸﺎورزي ارﮔﺎﻧﻴﻚ از ﺳﻼﻣﺖ اﻧﺴﺎن، ﺧﺎک و اﻛﻮﺳﻴﺴتم ﺣﻤﺎﻳﺖ ﻣﻲﻛﻨﺪ و از ﺗﺠﺎرت، ﻧﻮآوري، ﻋﻠﻮم ﺳﻮدﻣﻨﺪ ﺑﺮاي ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و ﻛﻴﻔﻴﺖ ﺧﻮب زﻧﺪﮔﻲ اﺷﺨﺎص درﮔﻴﺮ ﺑﺎ آن ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻳﻜﻲ از ﻣﻮارد ﻛﺸﺎورزي ارﮔﺎﻧﻴﻚ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻪﭼﻴﺰ ﺑﺮاي ﺗﻮﻟﻴﺪ و ﭘﺮورش ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﺎﺷﺪ. در اﻳﻦ ﻧﻮع از ﻣﺤﺼﻮﻻت از ﻫﻴﭻﮔﻮﻧﻪ ﺳم ﻳﺎ ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﺸﺪه و ﺣﻔﺎﻇﺖ از ﺧﺎک، آب، و ﺳﻼﻣﺖ اﻧﺴﺎن و ﺣﻴﻮان در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﻲﺷﻮد. ﻣﻲﺗﻮاﻧﻴﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ را ﺑﺎ وﺟﺪاﻧﻲ راﺣﺖ ﻣﺼﺮف ﻛﻨﻴﺪ و آﺳﻮده ﺧﺎﻃﺮ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﺑﺮاي ﻣﺼﺮف اﻳﻦ ﻧﻮع از ﻣﺤﺼﻮﻻت، ﻛﺮه زﻣﻴﻦ و ﺑﻘﺎي آن را ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﻧﻴﻨﺪاﺧﺘﻪاﻳﺪ. اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﻧﻮع ﻣﻮاد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻣﺼﻨﻮﻋﻲ و ﻓﻠﺰات ﺳﻨﮕﻴﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ، ﭘﺮورش، ﻓﺮآوري، ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي، ﻧﮕﻬﺪاري، ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ و. .. ﺗﺤﺖ ﻛﻨﺘﺮل و ﻧﻈﺎرت ﻧﻈﺎم ﮔﻮاﻫﻲ و اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ اﺳﺖ.
ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﻣﻮاد ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﺎﻳﺪﻫﺎ و ﻧﺒﺎﻳﺪﻫﺎي ﺧﺎص ﺧﻮد را دارد ﻛﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﻃﺒﻖ ﺿﻮاﺑﻂ ﺧﺎص ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد. اﮔﺮ ﻣﺤﺼﻮل ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺟﺰء ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻛﺸﺎورزي ﺑﺎ ﺷﺪ در ﻛﺎﺷﺖ و ﭘﺮورش آن از ﺳﻤﻮم ﻳﺎ ﻛﻮدﻫﺎي ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد؛ ﻣﺜﻼ ﺑﺮاي دﻓﻊ آﻓﺎت ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ از ﺣﺸﺮات ﻳﺎ از اﻧﻮاع ﻣﻮاد ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﻮد ﺑﻬﺮه ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد. ﺑﻪﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺗﻤﺎم ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺣﻔﻆ ﺧﺎک، آب، ﻫﻮا و... رﻋﺎﻳﺖ ﺷﺪه اﺳﺖ و ﻣﺤﺼﻮﻟﻲ ﺳﺎلم و ﻃﺒﻴﻌﻲ اراﺋﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد؛ اﮔﺮ ﻣﺤﺼﻮل ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺟﺰء ﻣﺤﺼﻮﻻت داﻣﻲ، ﮔﻮﺷﺘﻲ ﻳﺎ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻲ ﺑﺎﺷﺪ در ﭘﺮورش دام، ﺑﺮاي ﭘﺮورش اﻳﻦ ﻧﻮع ﻣﺤﺼﻮﻻت از ﻫﻮرﻣﻮنﻫﺎي رﺷﺪدﻫﻨﺪه ﺑﻪ ﻫﻴﭻ ﻋﻨﻮان اﺳﺘﻔﺎده ﻧﺸﺪه و ﭼﺮاﮔﺎهﻫﺎي ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺗﻐﺬﻳﻪ اﻳﻦ دامﻫﺎ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮﻧﺪ. در ﭘﺮورش ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﭼﻨﺪ ﻣﻮﺿﻮع ﺑﺎﻳﺪ رﻋﺎﻳﺖ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ؛ اول آﻧﻜﻪ ﺑﺮاي ﭘﺮورش اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت از ﺳم ﻳﺎ ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﺸﺪه ﺑﺎ ﺷﺪ. ﺑﻪ ﻋﻼوه ﻓﺮآﻳﻨﺪ ﺑﺴﺘﻪ در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ؛ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻣﻌﻨﻲ ﻛﻪ از ﭼﺮ ﺧﻪ ﻃﺒﻴﻌﺖ ﺑﺮاي ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﭘﺮورش ﻣﺤﺼﻮﻻت از ﻛﺎﺷﺖ، ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ آﻓﺎت و... ﺑﻬﺮهﺑﺮداري ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ. در ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺑﺮاي ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ از ﻛﻮدﻫﺎي ﻃﺒﻴﻌﻲ، ﺳﺮﺧﺲﻫﺎ، ﺟﻠﺒﻚﻫﺎ و... ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﻮد و از ﺣﺸﺮات ﺑﺮاي از ﺑﻴﻦ ﺑﺮدن آﻓﺎت ﺑﻪ ﻋﻨﻮان سم اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد؛ ﻳﻌﻨﻲ ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺖ.
ﻃﺒﻴﻌﺘﺎ ﻧﻈﺎرت ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از ﺗﺨﻠﻒ در زﻣﻴﻨﻪ اراﺋﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ وﺟﻮد دارد ﻛﻪ ﺑﺎ اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﻳﺶﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ و ﺑﺮاﺳﺎس اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ﺗﺼﻮﻳﺐ ﺷﺪه، ﻣﻴﺰان ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻳﺎ ﺑﺎﻗﻴﻤﺎﻧﺪه ﺳﻤﻮم را در ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ اﻧﺪازهﮔﻴﺮي ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﻣﺤﺼﻮﻟﻲ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي ﻻزم را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و ﺑﺎزرﺳﻲﻫﺎ ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻮدن ﻣﺤﺼﻮل را ﺗﺎﻳﻴﺪ ﻛﻨﻨﺪ، ﮔﻮاﻫﻲ ﻣﺤﺼﻮل ارﮔﺎﻧﻴﻚ ﺑﻪ آن ﺗﻌﻠﻖ ﻣﻲﮔﻴﺮد. در اﻳﻦ ﺻﻮرت ﻣﻲﺗﻮاﻧﻴﺪ ﺑﺎ ﺧﻴﺎل راﺣﺖ ﭼﻨﻴﻦ ﻣﺤﺼﻮﻟﻲ را ﻣﻮرد ﻣﺼﺮف ﻗﺮار دﻫﻴﺪ و ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﭘﻮﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﺮج ﻛﺮده اﻳﺪ ﺻﺮف ﺗﻀﻤﻴﻦ ﺳﻼﻣﺖﺗﺎن ﺷﺪه، ﻧﻪ ﭘﺮ ﻛﺮدن ﺟﻴﺐ ﺳﻮدﺟﻮﻳﺎن. ﺑﺮاي رﺷﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ارﮔﺎﻧﻴﻚ از ﻣﻮاد ﻃﺒﻴﻌﻲ ا ﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﺷﻮد و ﻫﻮرﻣﻮن ﻳﺎ ﻛﻮد در ر ﺷﺪ آﻧﻬﺎ مصرف ﻧﻤﻲ ﺷﻮد ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻳﻦ ﻣﻮاد ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ دﻳﮕﺮ ﻣﺤﺼﻮﻻت زﻣﺎن ﺑﻴﺸﺘﺮي ﻣﻲﻃﻠﺒﺪ ﻛﻪ درﻧﺘﻴﺠﻪ اﻳﻦ روﻧﺪ ﻗﻴﻤﺖ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت اﻧﺪﻛﻲ ﺑﺎﻻﺗﺮ از ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻣﻲﺷﻮد ﻛﻪ اﻳﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺖ.

2-2-2-انگیزه های خرید مواد غذایی ارگانیک
"جنبش غذای ارگانیک" به عنوان پاسخی به شیوه‌های کشاورزی مرسوم که به شدت به آفت‌کش‌ها، کودها، آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌های رشد وابسته هستند که برای سلامت انسان و محیط‌زیست مضر هستند، آغاز شده است (دیمیتری و اوبرهولتزر، 2009). طبق نظر آلن و آلبالا (2007)، غذای ارگانیک با استفاده از روش هایی تولید می‌شود که شامل افزودنی های مصنوعی مدرن مانند آفت کش ها و کودهای مصنوعی نیست، ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی وجود ندارد و از پرتودهی، حلال های صنعتی یا افزودنی های شیمیایی فرآوری نشده استفاده نمی‌شود. غذاهای ارگانیک به طور کلی مغذی، سالم، ایمن و دوستدار محیط زیست در نظر گرفته می‌شوند ( تنگ و وانگ، 2015).

 

3-2 شبکه های اجتماعی
1-3-2 تعریف شبکه های اجتماعی
ﺗﻜﺎﻣﻞ اﺧﻴﺮ از ﺗﺠﺎرت اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻚ ﺑﻪ ﺗﺠﺎرت اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﻳﻌﻨﻲ ﺷﺘﺎب ﻛﺴﺐ و ﻛﺎرﻫﺎ از ﻃﺮﻳﻖ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ آﻧﻼﻳﻦ، ﻣﺤﺒﻮﺑﻴﺖ زﻳﺎدي ﻛﺴﺐ ﻛﺮده اﺳﺖ (ﻫﺴﻮ و ﻫﻤﻜﺎران،٢٠١٧) (آﻧم و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٨). رواج وﺳﺎﻳﻞ اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ ﺧﺮﻳﺪ آﻧﻼﻳﻦ را ﺗﺴﻬﻴﻞ ﻣﻲﻛﻨﺪ؛ ﺑﻴﺶ از ٦٠ درﺻﺪ از ﻛﺎرﺑﺮان اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ ﺑﻪ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت و ﺑﺮﻧﺪﻫﺎ از ﻣﻨﺎﺑﻊ آﻧﻼﻳﻦ دﺳﺘﺮﺳﻲ دارﻧﺪ (آﻧم و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٨). وب ﺳﺎﻳﺖﻫﺎي ﺷﺒﻜﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﺧﺪﻣﺎت ﻣﺒﺘﻨﻲ ﺑﺮ وب ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ اﻓﺮاد اﺟﺎزه ﻣﻲدﻫﺪ ﺗﺎ (١) ﻳﻚ ﭘﺮوﻓﺎﻳﻞ ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻳﺎ ﻧﻴﻤﻪ ﻋﻤﻮﻣﻲ را در ﻳﻚ ﺳــﻴﺴــﺘم ﻣﺤﺪود اﻳﺠﺎد ﻛﻨﻨﺪ، (٢) ﻓﻬﺮ ﺳﺘﻲ از ﻛﺎرﺑﺮان دﻳﮕﺮ ﻛﻪ ﺑﺎ آنﻫﺎ ارﺗﺒﺎط دارﻧﺪ و (٣) ﻓﻬﺮﺳﺖ آنﻫﺎ از اﺗﺼﺎﻻت و آنﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺳﻂ دﻳﮕﺮان در ﺳﻴﺴﺘم اﻳﺠﺎد ﺷﺪه اﻧﺪ را ﺑﻴﺎن ﻛﻨﻨﺪ. ﻣﺎﻫﻴﺖ و ﻧﺎﻣﮕﺬاري اﻳﻦ اﺗ ﺼﺎﻻت ﻣﻤﻜﻦ ا ﺳﺖ از ﻳﻚ ﺳﺎﻳﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺖ دﻳﮕﺮ ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﺎﺷــﺪ (داﻧﺎ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠٠٨). ﺷﺒﻜﻪﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ارﺗﺒﺎط اﺣﺘ ﻤﺎﻟﻲ آن ﻫﺎ ﺑﺎ ﻓﺮآﻳ ﻨﺪ ﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﺮدازش اﻃﻼﻋﺎت (١)، ﺟ ﺴﺘﺠﻮي ﺗﻮزﻳﻊ ﺷﺪه (٢) و اﻧﺘﺸﺎر ﻧﻔﻮذ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ (٣) ﺗﻮﺟﻪ زﻳﺎدي را ﺑﻪ ﺧﻮد ﺟﻠﺐ ﻛﺮده اﻧﺪ (ﻛﻮﺳﻴﻨﺘﺰ و واﺗﺲ، ٢٠٠٦).
وب ﺳﺎﻳﺖﻫﺎي ارﺗﺒﺎط ﺟﻤﻌﻲ ﭘﻠﺖ ﻓﺮﻣﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ اﺷﺘﺮاک ﮔﺬاري اﻃﻼﻋﺎت و ﻣﺸﺎرﻛﺖ ﻛﺎرﺑﺮان رﺳﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﻳﺠﺎد و ﻳﺎ ﺗﻮزﻳﻊ ﻣﺤﺘﻮا را ﺗﺴﻬﻴﻞ ﻣﻲﻛﻨﺪ (اﺳﺘﻴﻨﻜﻤﭗ و ﻫﺎﻳﺪ - ﻛﻼرک ،٢٠١٤). اﻳﻦ ﭘﻠﺖ ﻓﺮمﻫﺎ ﺗﺎﻛﻴﺪ ﺧﺪﻣﺎت اﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ را از ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺑﻮدن ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻫمﻛﺎري و ارﺗﺒﺎﻃﺎت ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺗﻐﻴﻴﺮ داده اﻧﺪ، در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻓﺮﺻﺖﻫﺎي جدیدی را برای تعامل بین سازمان ها و عموم مردم ایجاد م یکنند (هندرسون و بولی، 2010) (پروین و همکاران، 2015)
در دﻧﻴﺎي اﻣﺮوز، ﺷﺒﻜﻪﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻧﻘﺶ ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻤﻲ در رواﺑﻂ ﻣﺮدم ﺳﺮﺗﺎﺳﺮ ﺟﻬﺎن اﻳﻔﺎ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. ﺑﻪ ﻃﻮري ﻛﻪ ﺑﻪ ﺟﺰﻳﻲ ﺟﺪاﻳﻲ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ از زﻧﺪﮔﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺮدم ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺷﺪها ﻧﺪ. اﻳﻦ در ﺣﺎﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ا ﺳﺎس ﭘﻴﺪاﻳﺶ اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎ ﺗﺴﻬﻴﻞ و ﻛﻮﺗﺎه ﻧﻤﻮدن ﻣﺴﻴﺮ ارﺗﺒﺎﻃﻲ ﻣﻴﺎن اﻓﺮاد ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺗﻠﻘﻲ ﻣﻲﮔﺮدد. در اﻳﺮان ﻧﻴﺰ اﻳﻦ ﭘﺪ ﻳﺪه ﻧﻪ ﭼﻨﺪان ﻧﻮ ﻇﻬﻮر روز ﺑﻪ روز ﺑﺮ ﺧﻴﻞ ﻣﺸﺎﻗﺎن ﺧﻮد ﻣﻲاﻓﺰاﻳﺪ. ﺷﺎﻳﺪ در ﮔﺬ ﺷﺘﻪ ﻧﻪ ﭼﻨﺪان دور اﻓﺮاد ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻛﻤﻲ ﻧﺴـﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺎﻫﻴﺖ و ﭼﮕﻮﻧﮕﻲ اﺳﺘﻔﺎده از اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎ داﺷﺘﻨﺪ، اﻣﺎ اﻳﻦ روزﻫﺎ در زﻧﺪﮔﻲ روزﻣﺮه ﺷﺎﻫﺪ آن ﻫﺴﺘﻴم ﻛﻪ ﻃﻴﻒ ﻣﺘﻔﺎوت ﻣﺮدم راﺟﻊ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎ ﺑﺎ ﻫم ﺻﺤﺒﺖ و ﺗﺒﺎدل اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻲﻧﻤﺎﻳ ﻨﺪ. ﻃﺒﻘﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ در ﺟﺎﻣﻌﻪ از زن و ﻣﺮد، ﺟﻮان و ﭘﻴﺮ، ﺑﺎ ﺳﻮاد و ﺑﻲ ﺳﻮاد، از آن ﺣﺮف ﻣﻲ زﻧﻨﺪ. ﻋﺪه اي ﺑﺴﻴﺎر ﻣﺨﺎﻟﻒ آﻧﻬﺎ ﺑﻮده، وﺟﻮد ﺷﺎن را ﺑﺎﻋﺚ ﻣﻀﺮات اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و ﻓﺴﺎد اﺧﻼﻗﻲ ﺑﺮاي ﻃﺒﻘﺎت ﺟﺎﻣﻌﻪ داﻧﺴﺘﻪ و ﻣﺎﻳﻞ ﺑﻪ ﺑﺴﺘﻦ، ﺗﻌﻄﻴﻞ و ﻓﻴﻠﺘﺮ ﻛﺮدن آﻧﻬﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ و در ﻣﻘﺎﺑﻞ، ﻋﺪه اي دﻳﮕﺮ آﻧﻬﺎ را ﻣﻈﺎﻫﺮي از ﺗﻤﺪن ﺟﺪ ﻳﺪ ﺷﻤﺮده، وﺟﻮد آﻧﻬﺎ را ﺑﺮاي ﭘﻴﻮﺳﺘﮕﻲ ﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻣﻔﻴﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻻزم ﻣﻲ داﻧﻨﺪ. ﻓﺮاﮔﻴﺮ ﺷﺪن ا ﺳﺘﻔﺎده از اﻳﻦ ﭘﺪﻳﺪه، ﭘﻴﺎﻣﺪﻫﺎي ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻨﻔﻲ ﺑﺴﻴﺎري را ﺑﺮ زﻧﺪﮔﻲ ﻣﺎ اﻟﻘﺎء ﻧﻤﻮده و در ﻣﻮاردي ﻧﻴﺰ ﺗﺒﻌﺎت ﮔﺮﻳﺰ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮي را ﺑﺮ ﻣﺎ ﺗﺤﻤﻴﻞ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. ﺗﺎ آﻧﺠﺎﺋﻴﻜﻪ ﺑﻌﻀﺎ اﺻﻄﻼﺣﺎت ﻣﺮﺳﻮم در اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎ ﺑﺨﺸﻲ از ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻣﺤﺎوره اﻓﺮاد ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺎ را ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﻲدﻫﻨﺪ (ﺣﺒﻴﺒﻲ، ١٣٩٠).

 

4-2 اعتماد
1-4-2 -تعریف اعتماد
از آﻧﺠﺎ ﻛﻪ اﻋﺘﻤﺎد ﻣﻔﻬﻮﻣﻲ ﭘﻴﭽﻴﺪه واﻧﺘﺰاﻋﻲ اﺳﺖ، اراﺋﻪ ي ﺗﻌﺮﻳﻔﻲ دﻗﻴﻖ و ﻣﺸﺨﺺ ﻛﺮدن ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺳﺎزﻧﺪهي آن دﺷﻮار ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺗﺠﺮﺑﻲ و ﻧﻈﺮي ﻣﺘﻌﺪدي ﺑﺎ ﺗﻤﺮﻛﺰ ﺑﺮ ﺟﻨﺒﻪ ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻋﺘﻤﺎد ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﻲ اﻫﻤﻴﺖ ﻧﻘﺶ اﻳﻦ ﺳﺎﺧﺖ ﭼﻨﺪ ﺑﻌﺪي در ﺗﻌﺎﻣﻼت اﻧﺴﻧﻲ ﭘﺮداﺧﺘﻪا ﻧﺪ. ﻟﻴﻜﻦ اﻛﺜﺮﻳﺖ اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت و ﺟﺴﺘﺎرﻫﺎ - در ﭘﺮﺗﻮ ﻧﮕﺎﻫﻲ ﻓﺮاﮔﻴﺮ ﺑـﻪ آﻧﻬـﺎ - از ﻛﺎ ﺳﺘﻲ ﻫﺎﻳﻲ رﻧﺞ ﻣﻲ ﺑﺮﻧﺪ (اﻟﻨﺴﻮر و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١١).
روﺳﻲ و ﻫﻤﻜﺎران در ﺳﺎل ١٩٩٨ اﻳﻦ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﮔ ﺴﺘﺮده از اﻋﺘﻤﺎد را ﺗﻮﺳﻌﻪ داده اﻧﺪ: "ﻳﻚ وﺿﻌﻴﺖ رواﻧﻲ ﻣﺘﺸﻜﻞ از ﻗﺼﺪ اﻧﺠﺎم اﻣﺮي ﺑﺎ ﻗﺒﻮل آﺳﻴﺐﭘﺬﻳﺮي آن ﺑﺮاﺳﺎس اﻧﺘﻈﺎرات ﻣﺜﺒﺘﻲ ﻛﻪ از اﻳﻦ ﻗﺼﺪ ﻳﺎ رﻓﺘﺎر اﻓﺮاد دﻳﮕﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ ". ﺑﺴﻴﺎري از ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻋﺘﻤﺎد را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺳﺎزه اﺻﻠﻲ ﻳﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺟﺰ اﺳﺎﺳﻲ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻲﺑﺮﻧﺪ (آرﻧﻮت، ٢٠٠٧). اﻋﺘﻤﺎد ﻋﺒﺎرت اﺳــﺖ از: ﺑﺎور ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﻳﺎ ﻗﻮل ﻳﻚ ﻃﺮف، ﻗﺎﺑﻞ اﻃﻤﻴﻨﺎن اﺳــﺖ و آن ﻃﺮف در راﺑﻄﻪي ﻣﺒﺎدﻟﻪاي ﺑﻪ ﺗﻌﻬﺪاﺗﺶ ﻋﻤﻞ ﺧﻮاﻫﺪ ﻛﺮد (ﻫﺴﻴﻮ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١١). در ﺗﻌﺮﻳﻒ دﻳﮕﺮ آﻣﺪه ﻛﻪ اﻋﺘﻤﺎد ﻋﺒﺎرت ا ﺳﺖ از ﻣﻴﺰاﻧﻲ ﻛﻪ ﻓﺮد ﻣﻌﺘﻘﺪ ا ﺳﺖ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ﺟﺪﻳﺪ ﻗﺎﺑﻞ اﻃﻤﻴﻨﺎن و ﻣﻌﺘﺒﺮ اﺳﺖ (ﻫﺎ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠٠٩).
اﻋﺘﻤﺎد ﺑﺮ اﺳﺎس ﻟﻐﺖ ﻧﺎﻣﻪ ي آﻛﺴﻔﻮرد "اﻃﻤﻴﻨﺎن ﺑﻪ رﻓﺘﺎر ﻳﻚ ﻓﺮد ﻳﺎ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﻳﻚ ﺷﺊ ﻳﺎ واﻗﻌﻴﺖ ﻳﻚ ﻋﺒﺎرت" ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه ا ﺳﺖ.ﻃﺒﻖ ﻧﻈﺮ زوﻟﻴﻦ (٢٠٠٤) اﻋﺘﻤﺎد ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﺎﻟﺘﻲ رواﻧﻲ در ﺑﺮدار ﻧﺪهي ﺗ ﻤﺎ ﻳﻞ ﻓﺮد ﺑﺮاي ﻗﺒﻮل آﺳﻴﺐ ﭘﺬﻳﺮي ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎي اﻧﺘﻈﺎرات ﻣﺜﺒﺖ از ﻗﺼﺪ ﻳﺎ رﻓﺘﺎر دﻳﮕﺮان ﺑﺪون ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ ﺑﺮاي ﻧﻈﺎرت ﻳﺎ ﻛﻨﺘﺮل آﻧﻬﺎ، ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ. در ﻋﻠم ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ، اﻋﺘﻤﺎد ﺑﻪ اﻳﻦ ﺷﻜﻞ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ: اﻳﻤﺎن ﻛﺎرﻣﻨﺪان ﺑﻪ دﺳﺘﻴﺎﺑﻲ ﺑﻪ اﻫﺪاف ﺳﺎزﻣﺎﻧﻲ، ﺑﻪ رﻫﺒﺮان و ﺑﺎور ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﻛﺎر در ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻪ ﺳﻮد آﻧﻬﺎ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑـﻮد (رﻧﺰل، ٢٠٠٨).

2-4-2 اعتماد در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی

از آنجا که معاملات آنلاین حاوی اطلاعات مربوط به محصول، خدمات، روش های پرداخت، فرایند های تحویل و فروشندگان هستند(مونتویا و همکاران، 2003)، چنین توزیع اطلاعات، اعتماد به خرید آنلاین را افزایش می‌دهد و میل به خرید را افزایش می‌دهد. (گائو 2010) (آنم و همکاران، 2018) در زمینه خرید آنلاین، زیبایی شماسی سایت (به عنوان مثال گرافیک، رنگ، متن، صدا و ویدئو) که از وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي ﻃﺮاﺣﻲ وب ﺳﺎﻳﺖ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﺤﺮﻳﻚ ﺧﺮﻳﺪاران ﺷﻮﻧﺪ (آﻧم و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٨). وﻳﮋﮔﻲﻫﺎي وب ﺳﺎﻳﺖ از ﻗﺒﻴﻞ ﻛﻴﻔﻴﺖ وب ﺳﺎﻳﺖ، ﻓﺮﻣﺖ ر ﺳﺎﻧﻪاي، ﺟﺬاﺑﻴﺖ ﺑ ﺼﺮي و ﺷﺎدي ﻧﻤﺎﻳ ﺸﻲ ﺑﻪ ﻃﻮر ﺗﺠﺮﺑﻲ ﻣﻮرد آزﻣﺎﻳﺶ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺑﺮاي ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ اﻧﮕﻴﺰه ﺧﺮﻳﺪ آﻧﻼﻳﻦ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮ ﻓﺖ (ﻟﻴﻦ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٧). وب ﺳﺎﻳﺖ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﻃﺮاﺣﻲ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﺎ ﻋﺚ ﺑﻬﺒﻮد ﺑﺎورﻫﺎي اوﻟﻴﻪ ﻣ ﺼﺮف ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن آﻧﻼﻳﻦ ﻧ ﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮل ﺷــﺪه و ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺸــﻮﻳﻖ ﺑﺮاي ﺧﺮﻳﺪ ﺑﻌﺪي ﻣﻲﺷــﻮﻧﺪ (وﻧﮓ و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٤) (آﻧم و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٨). از اﻳﻦ د ﻳﺪﮔﺎه، ﻃﺮاﺣﻲ وب ﺳﺎﻳﺖ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺗﻌﻴﻴﻦﻛﻨ ﻨﺪه اﻋﺘﻤﺎد و رﺿﺎﻳﺖ ﻣﻮرد مطالعه ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪاﺳﺖ. (ﺳﻴﺮ و ﺑﻮﻧﺎﻧﻲ، ٢٠٠٥)(آﻧم و ﻫﻤﻜﺎران، ٢٠١٨).
ﺟﺪﻳﺪﺗﺮﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﻣﺮﻛﺰ ﭘﮋوﻫﺸﻲ ﭘﻴﻮ اﺑﻌﺎد ﺟﺪﻳﺪي از وﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎي ﻛﺎرﺑﺮان ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و ﺳﺎﻳﺮ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ﻫﺎي ﺟﺪ ﻳﺪ ارﺗﺒﺎﻃﻲ را ﻧﺸﺎن ﻣﻲدﻫﺪ. اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺎ ﻋﻨﻮان وب ﺳﺎﻳﺖ ﻫﺎي ﺷﺒﻜﻪ ي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و زﻧﺪﮔﻲ ﻣﺎ ﻧﺤﻮه ﺑﻪ ﻛﺎرﮔﻴﺮي ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻣﺠﺎزي در ﻣﻴﺎن ﻛﺎرﺑﺮان اﻣﺮﻳﻜﺎﻳﻲ را ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار داده اﺳﺖ. در اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺳﻨﺠﻴﺪن راﺑﻄﻪ اﺳﺘﻔﺎده از اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎ ﺑﺎ ﻋﻮاﻣﻠﻲ از ﻗﺒﻴﻞ ﺳﻦ، ﺟﻨﺴﻴﺖ، ﻧﮋاد، درآﻣﺪ و ﻏﻴﺮه و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻧﺤﻮه ﺑﻪ ﻛﺎرﮔﻴﺮي اﻣﻜﺎﻧﺎت و اﺑﺰارﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ اﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎ، درﺑﺎره ارﺗﺒﺎط اﺳﺘﻔﺎده از اﻧﻮاع ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ﺑﺎ رواﺑﻂ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﺣﺲ اﻋﺘﻤﺎد، ﻣﺸــﺎرﻛﺖ ﻣﺪﻧﻲ و ﻏﻴﺮه ﻧﻴﺰ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺟﺎﻟﺐ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه اﺳﺖ (ﻣﺠﻠﻪ ﺷﺒﻜﻪ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ٢٠١١). اﻋﺘﻤﺎد ﺑﻪ ﻏﺮﻳﺒﻪﻫﺎ در ﻣﻴﺎن اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي ﻫﺎي ﺟﺪﻳﺪ و ﺷﻬﺮوﻧﺪان ﻋﺎدي، ﺗﻔﺎوت ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ دارد. از ﺷـﻬﺮوﻧﺪان ﭘﺮﺳﻴﺪه ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﮔﺰﻳﻨﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ اﻓﺮاد ﻗﺎﺑﻞ اﻋﺘﻤﺎد ﻫﺴﺘﻨﺪ« ﻣﻮاﻓﻖ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﻳﺎﻧﻪ، ﭘﺎﺳﺦ ﻫﺎ ﻧﺸﺎن ﻣﻲ داد ﻛﻪ اﻳﻦ ﺣﺲ اﻋﺘ ﻤﺎد در اﺳﺘﻔﺎدهﻛﻨﻨﺪ ﮔﺎن از ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژيﻫﺎي ﺟﺪﻳﺪ ﺑﻴﺸﺘﺮ اﺳﺖ. از ﻣﻴﺎن ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ از اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ٤٦ در ﺻﺪ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺳﺆال ﭘﺎﺳﺦ ﻣﺜﺒﺖ دادﻧﺪ، در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎرﺑﺮ اﻳﻨﺘﺮﻧﺖ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ ﺗﻨﻬﺎ ٢٧درﺻﺪ ﭘﺎﺳﺦ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺳﺆال دادﻧﺪ.

 

پیشینه تحقیق داخلی و خارجی:

کهن زاهدی و همکاران (1400) پژوهشی با هدف شناسایی عوامل اخلاقی برند سازی محصولات ارگانیک انجام داده اند. پژوهش حاضر کیفی و مبتنی بر رویکرد داده بنیاد بود. جامعه آماری متخصصین صاحب تجربه و خبرگان حوزه بازاریابی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند 20 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در نهایت داده ها با روش های کدگذاری و با استفاده از نرم افزار maxqda، مورد تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد برای ارایه یک برند اخلاقی برای محصولات ارگانیک مواردی چون دانش و بینش تولید و توسعه، روش های بازاریابی، ویژگی محصول، مسولیت اجتماعی زیست محیطی، در بسترهایی چون نیاز مشتری، مزیت رقابتی می‌بایست مورد توجه قرار گیرند. در این راه باید به عوامل فرهنگی و اخلاقی مصرف و سطح ریسک توجه کرد تا به نتایجی مانند ارزش، آگاهی، تصویر و هویت برند و وفاداری مشتری دست یافت.


غلامپور و همکاران (1398) الگوی بازاریابی مبتنی بر رسانه های اجتماعی در صنعت محصولات غذایی و نوشیدنی های ارگانیک ایران با بهره گیری از روش تحلیل تم را ارائه نمودند. این پژوهش با روش کیفی و با هدف ارائه یک الگوی بازاریابی مبتنی بر رسانه های اجتماعی برای محصولات غذایی و نوشیدنی های ارگانیک در ایران انجام شد. در بخش کیفی با مرور پیشینه پژوهش، مفاهیم و بارهای معنایی مرتبط با بازاریابی محصولات ارگانیک به صورت کلی و نیز مبتنی بر رسانه های اجتماعی از طریق روش تحلیل تماتیک از متون استخراج گردید. علاوه بر این، جهت استخراج نظرات خبرگان حوزه رسانه های اجتماعی و محصولات ارگانیک، مصاحبه هایی با 12 نفر از افراد با تجربه و خبره در تولید و فروش محصولات غذایی ارگانیک در ایران و کارشناسان رسانه های اجتماعی صورت گرفت که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده بودند. درنهایت 6 تم (سازه) اصلی شامل: «زیرساخت ها »، «محرک ها»، «عوامل تسهیل گر»، «موانع و چالش ها»، «عوامل میانجی» و «پیامدها (پاسخ)» و 18 تم فرعی و 114 کد و 574 مفهوم کلیدی شناسایی شدند و در پایان الگوی جامع بازاریابی محصولات ارگانیک مبتنی بر رسانه های اجتماعی ارائه شد.


شیمانسکی ( 2021) فعالیت های بازاریابی تولیدکنندگان مواد غذایی محلی در تجارت الکترونیک را مورد بررسی قرار دادند. صنعت غذایی با افزایش مداوم ارزشش شناخته می‌شود. هدف از این تحقیق شناسایی محبوب ترین اشکال بازاریابی را تجزیه و تحلیل نمودند که توسط تولید کنندگان مواد غذایی بصورت فروش آنلاین مورد استفاده قرار می‌گرفتند و همبستگی متغیرهای تحلیل شده همراه با سن شرکت ها شناسایی شدند. در این تحقیق از روش مصاحبه تلفنی به کمک رایانه ( CATI ) و ابزار پژوهش پرسشنامه استفاده شد. برای بررسی همبستگی متغیرهای تکی از آماری کای دو و جهت شناسایی قدرت همبستگی از ضریب V-Cramer استفاده شد. نتایج بدست امده از این تحقیق حاکی از آن بود که بین مشکلات پیش امده در انجام فروش انلاین و مدت زمان تاسیس شرکت رابطه قوی وجود دارد. رابطه ( با قدرت متوسط) بین منابع الهام بخش بازاریابی مورد استفاده در فروشگاه های الکترونیکی و سن شرکت نیز تایید شد. علاوه بر این مشاهده شد که تعداد ابزارهای بازاریابی با دوره تاسیس شرکت افزایش می‌یابد. پیشبرد فروش، بازاریابی رسانه های اجتماعی و موقعیت یابی وب سایت از جمله مجبوب ترین ابزارها بودند.
کوئستا والنیو و همکاران ( 2020) تحقیقی با عنوان « درک تبلیغات برای غذای سالم در رسانه های اجتماعی : تاثیر نگرش بر واکنش مصرف کنندگان » انجام دادند. نگرانی فزاینده برای سلامت در حال حاضر یک روند جهانی است، بنابراین ترویج محصولات سالم فرصتی است که شرکت ها می‌توانند از آن برای متمایز کردن محصولات خود در بازارهای بسیار رقابتی استفاده کنند. هدف از این تحقیق بررسی پیشایندهای ارزش تبلیغات رسانه های اجتماعی و پیامدهای آن برای نگرش به غذای سالم و قصد مصرف آن در نمونه آماری شامل مصرف کنندگان اسپانیایی است. نظریه مدل ارزش تبلیغاتی Ducoffe به عنوان چارچوبی مفهومی برای پیشایند نگرش‌های مبتنی بر ارزش‌های سودگرایانه و لذت‌گرایانه استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه بود. همچنین نمونه اماری 2023 نفر از جمعیت اسپانیا انتخاب شدند و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. از روش حداقل مربعات جزئی (PLS) برای آزمون روابط فرضی و متغیرهای پیش بینی استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که برای اینکه تبلیغ غذای سالم در شبکه‌های اجتماعی ارزشمند باشد، باید معتبر و آموزنده باشد.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

whatsuptelegrammailpinterest
logo

استان: کردستان، شهرستان : سقز
شماره تماس:: 09189763156
ایمیل : omidarzy@yahoo.com
کد پستی : 6683193643